Police keep watch during operation related to the abduction of three missing Italian men by local gangsters in Tecalitlan, Jalisco state, Mexico February 21, 2018. Picture taken February 21, 2018. REUTERS/Fernando Carranza NO RESALES. NO ARCHIVES.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Héctor Moreno tilhørte politiledelsen i delstaten Morelos. Han var ikke i tjeneste da han ble bortført i et fattig strøk i byen som er et populært reisemål. Han ble senere skutt og drept, opplyser en tjenestemann i politiledelsen.

Acapulco ligger i delstaten Guerrero, som grenser til Morelos. Også andre populære reisemål som Ixtapa og Zihuatanejo ligger i Guerrero. Delstaten er en av Mexicos fattigste, og er plaget av omfattende organisert kriminalitet.

Siden 2006 har de føderale myndigheten satt inn hæren for å bekjempe narkotikakartellene i landet, og siden den gang har det pågått en blodig krig mellom kartellene og myndighetene. I fjor ble over 25.000 mennesker drept i Mexico, noe som gjør 2017 til et dystert rekordår. Guerrero hadde flest drap: 2.318.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]