Egyptian President Abdel-Fattah el-Sissi, right, greets Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman on his arrival to Cairo, Egypt, for a visit meant to deepen the alliance between two of the region's powerhouses, Sunday, March 4, 2018. Soon after the prince touched down in Cairo Sunday, el-Sissi's office said "regional issues" and Egypt's fight against Islamic militants were discussed by phone with U.S. President Donald Trump. (Mohammed Samaha/MENA via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kronprinsens privatfly ble eskortert av egyptiske kampfly til flyplassen i Kairo søndag.

Kronprinsen og Egypts president Abdel Fattah al-Sisi er nære allierte i regionen. Kronprinsens besøk er i forbindelse med hans første utenlandstur som tronarving, og besøket ga prinsen og al-Sisi en anledning til å diskutere felles mål.

En talsmann for Sisi opplyser at de to er enige om å rede grunnen for ytterligere økonomisk samarbeid. Det gjelder spesielt turismeprosjekt knyttet til områdene rundt Røde havet.

– Besøket vil bli tolket som bevis for Saudi-Arabias støtte til Sisis presidentskap, forklarer professor i politikk Mostafa Kamel al-Sayed ved universitetet i Kairo, til AFP.

Kronprins Mohammed bin Salman er i dag sett på som Saudi-Arabias de facto leder. Neste stopp på kronprinsens utenlandstur er Storbritannia, dit han ankommer på onsdag. Deretter går turen til USA.

NTB-AFP

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]