Crew members work on the exterior of the Dolby Theatre in Los Angeles, Thursday, March 1, 2018, in preparation for Sunday's 90th Academy Awards. (AP Photo/Damian Dovarganes)
annonse

De fire er den mørke komedien «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», eventyrromansen «The Shape of Water», horrorfilmen «Get Out» og krigsdramaet «Dunkirk».

annonse

Tim Gray i bransjebladet Variety holder en knapp på regissør Guillermo Del Toros «The Shape of Water», men påpeker at alt kan skje:

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Jeg kan ikke huske et år hvor utfallet har vært så uvisst som i år, sier han.

Så langt har filmbransjen prissesong vært preget av svart eleganse på rød løper, til støtte for metoo- og Time’s Up-kampanjene.

annonse
Reklame

Kvinnelige skuespillere har nemlig markert sin støtte under blant annet Golden Globe-utdelingen tidligere i år ved å kle seg i svart. Initiativtakerne til Time’s Up har på forhånd varslet at det ikke vil bli en lignende markering under årets Oscar, men de har avslørt at det er satt av plass til bevegelsen under prisgallaen.

– Det er viktig at folk skjønner at Time’s Up handler om mer enn bare den røde løperen. De kvinnene du har sett gå på løperen i svart, er nå aktivister for bevegelsen, sier Grey’s Anatomy-produsent Shonda Rhimes.

Et eksempel på at årets utdeling er påvirket av de mange historiene om seksuell trakassering i filmbyen, er at fjorårets vinner av prisen for beste mannlige skuespiller, Casey Affleck, ikke får dele ut prisen til sin etterfølger, slik skikken er. Affleck har selv blitt beskyldt for seksuell trakassering.

I stedet blir prisen delt ut av skuespillerne Jennifer Lawrence og Jodie Foster.

NTB-AFP

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.