Crew members work on the exterior of the Dolby Theatre in Los Angeles, Thursday, March 1, 2018, in preparation for Sunday's 90th Academy Awards. (AP Photo/Damian Dovarganes)
annonse

De fire er den mørke komedien «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», eventyrromansen «The Shape of Water», horrorfilmen «Get Out» og krigsdramaet «Dunkirk».

Tim Gray i bransjebladet Variety holder en knapp på regissør Guillermo Del Toros «The Shape of Water», men påpeker at alt kan skje:

– Jeg kan ikke huske et år hvor utfallet har vært så uvisst som i år, sier han.

annonse

Så langt har filmbransjen prissesong vært preget av svart eleganse på rød løper, til støtte for metoo- og Time’s Up-kampanjene.

Kvinnelige skuespillere har nemlig markert sin støtte under blant annet Golden Globe-utdelingen tidligere i år ved å kle seg i svart. Initiativtakerne til Time’s Up har på forhånd varslet at det ikke vil bli en lignende markering under årets Oscar, men de har avslørt at det er satt av plass til bevegelsen under prisgallaen.

– Det er viktig at folk skjønner at Time’s Up handler om mer enn bare den røde løperen. De kvinnene du har sett gå på løperen i svart, er nå aktivister for bevegelsen, sier Grey’s Anatomy-produsent Shonda Rhimes.

Et eksempel på at årets utdeling er påvirket av de mange historiene om seksuell trakassering i filmbyen, er at fjorårets vinner av prisen for beste mannlige skuespiller, Casey Affleck, ikke får dele ut prisen til sin etterfølger, slik skikken er. Affleck har selv blitt beskyldt for seksuell trakassering.

I stedet blir prisen delt ut av skuespillerne Jennifer Lawrence og Jodie Foster.

NTB-AFP

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]