Illustrasjonsbilde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En mannlig T-banefører må møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forårsaket en ulykke på Romsås da en rullestolbruker falt ned på skinnegangen.

Dette skjedde ifølge tiltalen fordi føreren i starten av 30-årene stanset for tidlig og ikke oppdaget at deler av T-banetoget sto utenfor perrongen. En kvinne som forsøkte å hjelpe rullestolbrukeren, fikk strøm gjennom seg.

Føreren er tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade. Påtalemyndigheten mener han ikke var tilstrekkelig aktpågivende og varsom, samt uoppmerksom da T-banetoget stanset utenfor perrongen. Han er også tiltalt for ved uaktsomhet å ha forårsaket en ulykke som lett kunne medføre tap av menneskeliv.

Kvinnen som fikk strøm gjennom seg, var sykmeldt i nærmere et halvt år. Det er tatt forbehold om påstand om erstatning og oppreisning til den skadde.

Saken starter mandag, og det er satt av tre dager til behandlingen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]