Pro Spanish demonstrators protest in the center of Barcelona, Spain, Sunday, March 4, 2018. Thousands of Spaniards are joining a rally in Barcelona called by a grassroots group that uses humor to mock against Catalonia's separatist push. (AP Photo/Manu Fernandez)

Politiet anslår at opp mot 15.000 mennesker deltok i demonstrasjonen, melder avisa El Pais.

Arrangøren av demonstrasjonen er gruppa Tabarnia, som bruker humor og satire i kampen mot katalansk separatisme.

I oktober i fjor grep sentralmyndighetene i Madrid inn og avsatte Catalonias regionalforsamling etter at den hadde holdt en folkeavstemning om selvstendighet for regionen.

I desember ble det holdt nyvalg til regionalforsamlingen der separatistene beholdt flertallet.

NTB-DPA

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]