Oslo 20160527. Tidligere nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) under den åpne høringen om VimpelCom-saken i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Trond Giske er foreslått som kandidat til styret i Trondheim Ap, ifølge Adresseavisen. Det vil oppfattes som en provokasjon, mener avisens politiske redaktør.

Før helgen skrev Adresseavisen at Trondheim Ap har foreslått Giske som kandidat. Ifølge avisen var det leder Hanne Moe Bjørnbet som foreslo Giske til tillitsvervet. Men verken Bjørnbet eller nestleder i Trondheim Ap ønsker å kommentere dette, ifølge Dagsavisen.

– Det er nå slik at når vi har sendt inn forslagene til valgkomiteen, er det opp til den å sy sammen et godt styre basert på innspillene de har fått, så jeg kommenterer ikke, sier nestleder Edvin Helland.

Adresseavisen har også snakket med anonyme kilder i Trondheim Ap, som sier at de ønsker Giske i landsstyret i Ap.

Giske har siden før jul vært i hardt vær på grunn av flere varslersaker mot ham og måtte trekke seg fra nestledervervet i partiet. Politisk redaktør i Adresseavisen, Tone Sofie Aglen, mener det er altfor tidlig å ønske Giske tilbake.

– Han har nettopp mistet disse vervene på grunn av metoo-historiene. Jeg tror Trondheim Ap gjør klokt i å gi det mer tid. Jeg tror det vil oppfattes som en provokasjon både i partiet og overfor ofrene, og jeg tror ikke det er klokt med tanke på å bygge opp tillit, sier Aglen til Dagsavisen.

Dagsavisen har ikke lyktes med å få en kommentar fra Giske til saken. Til Adresseavisen henviser Giske videre til Trondheim Ap.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]