Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 • 10
 •  
 •  
 •  

En 25 år gammel mann møter tirsdag i Hallingdal tingrett, tiltalt for å ha drept kjæresten Alexandra Therese Nilssen i fjor sommer.

Tingretten har satt av fire dager til behandlingen av drapet som skjedde på morgenen 18. juli fjor, skriver Moss Avis. Den 25 år gamle mannen har tidligere erkjent at han drepte samboeren i en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune i Hallingdal. Den 21 år gamle kvinnen døde av blodtap etter å ha blitt knivstukket 21 ganger.

– Min klient erkjenner straffskyld for drapet, sier mannens forsvarer, advokat Sindre Løvgaard, til NTB mandag kveld.

Noe motiv for drapet har den tiltalte derimot ikke kunne oppgi. Han har i gjentatte avhør oppgitt at han ikke husker selve drapet.

Ifølge tiltalen skal 25-åringen etter knivstikkingen ha satt seg i bilen og kjørt fra hytta. Med promille og uten sikkerhetsbelte vrengte han bilen over i motgående kjørefelt med lukkede øyne. Ifølge politiet ville han avslutte sitt eget liv ved å kollidere med en personbil.

I personbilen som kom imot, satt et eldre ektepar. De kjørte bilen inn i fjellveggen for å unngå en frontkollisjon. Ingen ble alvorlig skadd i sammenstøtet. Da politiet kom til ulykkesstedet, erkjente han med en gang drapet og ga opplysninger om hvilken hytte den døde kvinnen lå i.

Det er gjennomført en judisiell undersøkelse av om 25-åringen var tilregnelig eller ikke i gjerningsøyeblikket, skriver Moss Avis. Konklusjonen var derimot at mannen kan straffes etter tiltalen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 • 10
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]