Ludovic Marin/Pool Photo via AP)
annonse

EU-motstandere, populister og ytre høyresiden ble de store vinnerne i valget i Italia søndag. Etablerte partier både på høyre- og venstresiden taper terreng.

Macron sier resultatet må tolkes inn i en sammenheng med «massivt migrasjonspress» som uten tvil har rammet Italia.

Frankrikes europaminister mener valgresultatet viser at Italia føler seg sviktet av Europa. Landet, som har tatt imot et stort antall migranter og flyktninger, har følt seg alene, sier Nathalie Loiseau til radiostasjonen France info mandag.

annonse

– Det er påfallende hvordan dette landet, som var med på å grunnlegge EU, er grepet av skuffelse overfor Europa, sier hun.

Nesten 700.000 mennesker har kommet til Italia over Middelhavet fra Nord-Afrika siden 2013.

NTB-AFP

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]