Illustrasjonsbilde. (John Thys, Pool Photo via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron advarer Donald Trump mot følgene dersom han starter handelskrig.

– En handelskrig vil verken være i tyske, europeiske eller amerikanske interesser, sier Merkels talsmann Steffen Seibert.

– Å stenge seg inne og å begi seg ut på proteksjonisme er feil spor. Slike tiltak vil bare påføre internasjonal handelsflyt og vår industri smerte, og fremfor alt vil den påføre smerte både på arbeidere og forbrukere på begge sider av Atlanteren, legger han til.

Frankrikes president Emmanuel Macron kommer også med en klar advarsel til Trump.

– Nasjonalisme er en krig der alle taper, sa Macron på en pressekonferanse i Paris mandag, der han hadde besøk av Philippe Couillard, som leder den canadiske provinsen Quebec.

Macron mener EU må vise styrke.

– Jeg mener det er viktig at EU nå handler raskt, innen rammeverket til Verdens handelsorganisasjon (WTO), og at det skjer på balansert vis, sa Macron, som la til at Trumps varslede toll vil være i strid med WTOs regelverk.

Trump varslet i forrige uke at han vil innføre høye tollsatser på import av stål og aluminium for å beskytte amerikansk industri. USA er den tapende parten i nesten alle handelsavtaler, sa han.

Mandag grep Trump til Twitter der han koblet økt toll på stål og aluminium til frihandelsavtalen mellom de tre nordamerikanske landene. USA kan skrinlegge forslaget om ekstrasatsene på toll dersom Canada og Mexico går med på en «ny og rettferdig» reforhandlet utgave av NAFTA-avtalen, skrev han.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]