Illustrasjonsbilde. (John Thys, Pool Photo via AP)
Del

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron advarer Donald Trump mot følgene dersom han starter handelskrig.

annonse

– En handelskrig vil verken være i tyske, europeiske eller amerikanske interesser, sier Merkels talsmann Steffen Seibert.

– Å stenge seg inne og å begi seg ut på proteksjonisme er feil spor. Slike tiltak vil bare påføre internasjonal handelsflyt og vår industri smerte, og fremfor alt vil den påføre smerte både på arbeidere og forbrukere på begge sider av Atlanteren, legger han til.

Frankrikes president Emmanuel Macron kommer også med en klar advarsel til Trump.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Nasjonalisme er en krig der alle taper, sa Macron på en pressekonferanse i Paris mandag, der han hadde besøk av Philippe Couillard, som leder den canadiske provinsen Quebec.

Macron mener EU må vise styrke.

– Jeg mener det er viktig at EU nå handler raskt, innen rammeverket til Verdens handelsorganisasjon (WTO), og at det skjer på balansert vis, sa Macron, som la til at Trumps varslede toll vil være i strid med WTOs regelverk.

Trump varslet i forrige uke at han vil innføre høye tollsatser på import av stål og aluminium for å beskytte amerikansk industri. USA er den tapende parten i nesten alle handelsavtaler, sa han.

Mandag grep Trump til Twitter der han koblet økt toll på stål og aluminium til frihandelsavtalen mellom de tre nordamerikanske landene. USA kan skrinlegge forslaget om ekstrasatsene på toll dersom Canada og Mexico går med på en «ny og rettferdig» reforhandlet utgave av NAFTA-avtalen, skrev han.

annonse

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører