FILE - In this Jan. 12, 2018 file photo German Chancellor Angela Merkel smiles during a joint statement after the exploratory talks between Merkel's Christian Democratic block and the Social Democrats on forming a new German government in Berlin. Chancellor Angela Merkel is preparing to name her ministerial team for a new German government on Sunday evening, Feb. 25, 2018, amid reports that she plans to promote 37-year-old Jens Spahn, a leading advocate of a more conservative approach. (AP Photo/Michael Sohn, file)
Del

Statsminister Angela Merkel skyter ned et forslag fra det tyske likestillingsombudet og sier nei til å gjøre nasjonalsangen mer kjønnsnøytral.

annonse

Ifølge avisen Bild am Sonntag vil likestillingsombud Kristin Rose-Möhring erstatte «fedreland» med «hjemland», og «broderlig» med «modig». Rose-Möhring, som taler på vegne av 25 likestillingsombud, har sagt at hun vil gjennomføre endringene på kvinnedagen 8. mars.

Men Merkel ser ingen grunn til å endre på en tekst som hun mener fungerer helt fint.

– Merkel er svært fornøyd med den tradisjonelle nasjonalsangen, sier hennes talsmann Steffen Seibert.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Både Canada og Østerrike har fjernet kjønnsspesifikke betegnelser i nasjonalsangene sine.

Den tyske nasjonalsangen har imidlertid blitt endret tidligere. Det skjedde i 1991 da det ble besluttet å bare bruke tredje verset i sangen skrevet av August Geinrich Hoffman, ettersom nazistene foretrakk det første verset med «Tyskland fremfor alt».

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører