FILE - In this Jan. 12, 2018 file photo German Chancellor Angela Merkel smiles during a joint statement after the exploratory talks between Merkel's Christian Democratic block and the Social Democrats on forming a new German government in Berlin. Chancellor Angela Merkel is preparing to name her ministerial team for a new German government on Sunday evening, Feb. 25, 2018, amid reports that she plans to promote 37-year-old Jens Spahn, a leading advocate of a more conservative approach. (AP Photo/Michael Sohn, file)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statsminister Angela Merkel skyter ned et forslag fra det tyske likestillingsombudet og sier nei til å gjøre nasjonalsangen mer kjønnsnøytral.

Ifølge avisen Bild am Sonntag vil likestillingsombud Kristin Rose-Möhring erstatte «fedreland» med «hjemland», og «broderlig» med «modig». Rose-Möhring, som taler på vegne av 25 likestillingsombud, har sagt at hun vil gjennomføre endringene på kvinnedagen 8. mars.

Men Merkel ser ingen grunn til å endre på en tekst som hun mener fungerer helt fint.

– Merkel er svært fornøyd med den tradisjonelle nasjonalsangen, sier hennes talsmann Steffen Seibert.

Både Canada og Østerrike har fjernet kjønnsspesifikke betegnelser i nasjonalsangene sine.

Den tyske nasjonalsangen har imidlertid blitt endret tidligere. Det skjedde i 1991 da det ble besluttet å bare bruke tredje verset i sangen skrevet av August Geinrich Hoffman, ettersom nazistene foretrakk det første verset med «Tyskland fremfor alt».

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]