In this image made from video provided Wednesday, Feb. 28, 2018, people gather a landslide area following Monday's earthquake in Mendi, Papua New Guinea. A powerful earthquake two days ago killed more than a dozen of people, injured dozens and brought work to a halt at four oil and gas fields in a remote Papua New Guinea region, the local governor said Wednesday. (Australia Broadcasting Corporation via AP)
annonse

Det offisielle tallet på døde var lenge 31, men det ble oppjustert mandag. Dødstallet vil trolig fortsette å stige.

Ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen har 150.000 mennesker behov for nødhjelp, og mange er fortsatt savnet og ligger trolig begravd under jordmassene.

Redningsarbeidet og arbeidet med å få fram nødhjelpsforsyninger går sakte. Mange av de hardest rammede områdene ligger svært utilgjengelig til fordi veiene er ødelagt av jordskred som har blitt utløst av skjelvene. Titusenvis av mennesker mangler mat, rent drikkevann og medisiner.

annonse

Det kraftige jordskjelvet med en styrke på 7,5 rammet landet søndag for en uke siden. Siden har det vært mange kraftige etterskjelv.

NTB-TT

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]