A Judge adjusts his wig as he arrives at Westminster Abbey for a religious service and later a procession to the Houses of Parliament in a traditional ceremony to start the first of four terms of the legal year (Michaelmas term), London, Monday, Oct 2, 2006. (AP Photo/Sang Tan)
Del saken
  • 276
  •  
  •  

Den politiske korrektheten gjør seg stadig mer gjeldende på flere samfunnsområder i den vestlige verden, og Storbritannia er intet unntak. Nå har den britiske politiske korrekthet nådd landets rettssystem. En av landets mest høytstående dommere, Dame Anne Rafferty, har offentliggjort nye språklige og sosiale retningslinjer for landets dommere, samt generelle råd for domfellelse. Det rapporterer Daily Mail.

I retningslinjene hevdes det at «ekte likestilling» forutsetter favorisering av kvinner og minoriteter. Det anbefales dessuten at man skal gjøre sitt beste for å unngå at kvinner havner i fengsel, fordi det hevdes være «mer skadelig».

Dommerne får ikke lenger bruke ord og fraser, blant andre «etnisk minoritet», «afro-karibisk» og «transseksuell», «homoseksuell» og «innvandrer». En postmann skal bli en «postoperatør» (postal operative).

Også ordet «gammel dame» (old lady) kan være krenkende, ifølge retningslinjene. «Eldre kvinne» (older woman) er derimot akseptabelt.

De omfattende retningslinjene er blitt publisert i en 422 sider lang bok og det insisteres på at det «å bruke akseptabel terminologi unngår krenkelser av relevante personer eller vitner og forsikrer dem om at de vil få en rettferdig behandling».

– Ekte likebehandling betyr ikke alltid at vi kan behandle alle likt, heter det i de nye reglene.

I boken hevdes det at kvinner fortsatt er belastede på ulike måter i offentlige og private sammenheng. Dersom en fengselsstraff for en kvinner virkelig er nødvendig, bes dommeren vurdere å suspendere dommen, ifølge de nye retningslinjene.

Det anbefales dessuten at dommerne også bør ta med i sine vurderinger beslutninger i familierett tatt i islamske sharia-domstoler, som er operative i Storbritannia. Dette på tross av at Home Office i år har funnet at kvinner er rammet av åpenbar diskriminering i slike domstoler.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 276
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]