Democratic Party leader Matteo Renzi holds a press conference on the election results, in Rome, Monday, March 5, 2018. With the anti-establishment 5-Stars the highest vote-getter of any single party, the results confirmed the defeat of the two main political forces that have dominated Italian politics for decades — Forza Italia and the center-left Democrats — and the surging of populist and right-wing, euroskeptic forces that have burst onto the European scene. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Matteo Renzi trekker seg som leder for Det demokratiske partiet (PD) i Italia, etter helgens valg.

PD, som fikk over 40 prosent av stemmene i valget til EU-parlamentet i 2014, måtte nøye seg med under 19 prosent i søndagens valg på ny nasjonalforsamling.

Under en pressekonferanse mandag kunngjorde tidligere statsminister Matteo Renzi at han trekker seg som partileder, og han gjorde det samtidig klart at PD ikke vil sitte i en koalisjonsregjering sammen med Femstjernersbevegelsen (M5S) eller Ligaen.

–Vet dere hva? Dere kan lage en regjering uten oss, sier Renzi.

–Men vær klare over at vi vil være en del av opposisjonen. Det er der Italias borgere har bedt oss om å være, sa han videre.

Han understreker at partiet hans ikke vil delta i en regjering som jobber mot det etablerte politiske systemet i Italia.

–PD ble født for å gi motstand til krefter som jobber mot etablissementet, og skal ikke være noen krykke for en regjering som er dannet av slike krefter, sa han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]