LILLESTRØM 20140911. Forsvarer Amir Hossein Mirmotahari på vei til fengslingsmøte for de 11 siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den tidligere advokaten Amir Mirmotahari (40) er løslatt fra varetekt etter 20 måneder i varetekt.

Mirmotahari var yrkesaktiv som advokat da det i juni 2016 ble avslørt av VG at han skal ha bedt en torpedo om å kidnappe et voldtektsoffer. Han ble pågrepet og politiets etterforskning har ført til siktelse for drapsforbund, forbund om kidnapping, drapstrusler, grov korrupsjon, narkotikaforbrytelser.

Politiet mener det ikke lenger er noen stor fare for at bevis skal gå tapt dersom Mirmotahari nå løslates etter halvannet år med brev- og besøksforbud.

– Han er løslatt mot meldeplikt og andre fengslingssurrogater. Han har akseptert disse vilkårene og er derfor løslatt. Politiet har et kontrollregime rundt ham, uten at jeg ønsker å gå nærmere inn på hva som ligger i dette, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt til avisen.

Den tidligere advokaten ble mandag løslatt fra Ila fengsel, blant annet under vilkår om at han ikke kan kontakte eller besøke flere personer.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]