Ishavsstasjonen på Bjørnøya er for tiden bemannet med ni personer som sørger for værobservasjoner til fastlandet. Oversikt stasjonen med landskap av hav, is og snø. Foto: Kari Westengen / SCANPIX
annonse

Av mange kreative forslag til hvordan man skal få bukt med demokrati og ytringsfrihet i Norge, synes vi dette innspillet fra sosialistene i SV fortjener honnør og seriøs oppmerksomhet. Styremedlem i Nordland SV, Christian Torseth, foreslår nemlig i nettavisen Rana.no å «sende rasistene til Bjørnøya.»

Om Jirde Ali heter det fra Torseth at hun er «modig, klartenkt, omtenksom, inkluderende, kreativ, ambisiøs og hun tror på menneskerettigheter, ytringsfrihet og religionsfrihet. Mobben rundt Resett kan ikke krysse av for noen av disse kvalitetene,» skriver han.

Men i likhet med sine totalitære slektninger i Sovjetunionen, har SV omsorg for de som skal sendes til«nye Norges» GULAG.

annonse

For «Rasister er mennesker som alle andre, og fortjener følgelig å tas seriøst som individer.» Ja, de «har verdi, og vi bør søke å ta vare på dem,» skriver han.

Men, og det er et men her, for «Holdningene deres kan vi derimot avskrive som idiotiske, middelalderske, fryktbaserte, kunnskapsløse, hatefulle, destruktive og i strid med grunnleggende norske verdier. Ytringsfrihet og religionsfrihet er begreper de ikke forstår. De fatter heller ikke at det de påstår de er mest opptatt av – integreringen av dem som kommer til landet – ikke kan gjøres bedre enn Jirde Ali har gjort det. Hun er mer norsk enn dem, og hva kan være mer truende enn det?»

Ja, SV har så rett, så rett. Så la oss lese resten av resonnementet:

annonse

«En ting er at de later som de er opptatt av innvandrerkvinnenes ve og vel. Det poenget holder bare til noen med hijab åpner kjeften. Noe helt annet er at Frp er Stortingets sterkeste forsvarer av islamistiske diktaturer i Midt-Østen. Resett-mobben foretrekker etter egne utsagn partier helt til høyre på skalaen, og Frp er spesielt populært. Den logiske kortslutningen blinker her så kraftig at normalt intelligente mennesker får vondt i hodet av det skarpe lyset. Frp ser ingen grunn til å kritisere Saudi-Arabia og Emiratene fordi de bomber kvinner og barn i Jemen. Frp vil aldeles ikke kutte forbindelsene til Saudi-Arabia, et land der kristne, homofile, voldtekstofre og de som våger å kritisere myndighetene blir straffet med piskeslag, avhugde hender, steining og dødstraff. Frp støtter og vil gjerne utvide våpensalget til verdens fremste spreder av terrorideologi. Frp støtter islamisme – og det gjør Resettmobben også.»

«På Resetts sider samles mennesker som kun er tøffe på internett, som kun våger å uttrykke seg under pseudonym, og som angriper tvers gjennom norske ungjenter fordi de er muslimer, men som samtidig stemmer på et parti som støtter islamistisk undertrykkelse og tortur. En slik ubehjelpelig mangel på konsistens og logikk bør utløse vår dypeste medfølelse. Det kan ikke være enkelt å leve med slike begrensninger. Samtidig må vi huske at det faktisk er den uskyldige part vi må forsvare.»

«Vi andre kan gå i 8. mars-tog for Sumaya Jirde Ali, men vi må kunne håpe på noe fra regjeringen også. Kanskje Frp kan tilpasse et av sine mer radikale forslag? Med all respekt for menneskerettigheter, lover og alt det der: Kan vi ikke bare sende rasistene til Bjørnøya, Sylvi?»

Slik avslutter SVs fremadstormende styremedlem og gjør seg dermed bemerket som en het kandidat til å få plass i Audun Lysbakkens nærmeste krets.

Kommentar
Forslaget fra SV er i og for seg ikke så dumt. Et samfunn basert på Resetts lesere kunne kanskje fungert rimelig bra. Noe mannsdominert ville det nok blitt og dermed litt rift om damene. Sist vi sjekket statistikken var det bare 35% kvinnelige lesere. Men det er taleføre, kreative sjeler blant oss, så vi får satse på det platonske ideal.

Jeg mistenker at det vil bli mange diskusjoner i kolonien, for det er mange individualister og autodidakte folk som leser Resett. Her finnes både kristne og ateister, nordmenn og utlendinger. Men det er fiskere, bønder, jegere, biologer, lærere, psykologer, leger, politifolk, musikere, skuespillere, diplomater, offiserer, spesialstyrker, grundere, snekkere og det meste annet blant oss. Ja, til og med en og annen journalist og politiker. Så vi klarer oss nok.

Det eneste vi lurer litt på er om SV også kommer til å sende med oss vakter, eller om vi får Bjørnøya for oss selv?

Og er det plass til femti tusen mennesker på Bjørnøya? For så mange rasister har vi klart å mane frem de siste seks månedene. Og flere ser det ut til å bli. (Takket være folk som Torseth i Nordland SV)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse