FILE- In this file photo dated Sunday, 9 March 2014, a Vietnamese air force aircraft AN-26 is seen at a base in Ho Chi Minh City, Vietnam. Russia's Defense Ministry says an AN-26 Russian military cargo plane of the same type has crashed in Syria, killing 32 people onboard. (AP Photo/Na Son Nguyen, File)
annonse
annonse

Flystyrten skjedde 500 meter fra rullebanen på den russiske militærbasen Hmeimim helt vest i Syria, da flyet var i ferd med å lande.

Ifølge russiske myndigheter var det 33 passasjerer og et mannskap på seks om bord i flyet, som var av typen Antonov-26, et tomotors propellfly som ble utviklet på slutten av 1960-tallet. Alle de omkomne var forsvarsansatte.

– Alle om bord omkom, opplyser forsvarsdepartementet i Moskva til nyhetsbyrået TASS.

annonse

Flyet skal ikke ha blitt beskutt under innflygingen og årsaken til ulykken antas å være teknisk svikt, heter det videre.

Den russiske flyhavarikommisjonen skal granske ulykken, i et forsøk på å fastslå hvorfor flyet styrtet, melder nyhetsbyrået Interfax.

Russland har mistet ni militære fly i Syria siden landet gikk inn i krigen på president Bashar al-Assads side for to og et halvt år siden.

annonse

Krigen i Syria hadde ifølge russiske myndigheter kostet 45 russiske soldater livet fram til tirsdagens flystyrt. Ettersom alle som omkom i flystyrten var forsvarsansatte, er tallet nå steget til 84.

Langt flere russere antas å være drept i Syria de siste årene, ettersom leiesoldater og andre som er innleid av russiske myndigheter ikke er med i oversikten.

(NTB-DPA-AFP)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon