Oslo 20171110. Partileder Knut Arild Hareide holder tale under Krf sitt landsstyremøte fredag.. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

KrF har ennå ikke bestemt seg for om de har tillit til stortingspresident Olemic Thommessen eller ei etter byggeskandalen, sier partileder Knut Arild Hareide.

KrF sitter med nøkkelen når det gjelder Thommessens framtid, og det var tirsdag knyttet spenning til om partiet ville støtte kravet om at stortingspresidenten tar det politiske ansvaret for byggeskandalen på Stortinget og trekker seg.

Flere partier har krevd at Thommessen går av. Men KrF har ennå ikke konkludert i saken, opplyste Hareide fra Stortingets talerstol.

– Det blir en debatt fremover der Stortinget skal se på ansvar og eventuelt fordele skyld i denne type saker. KrF vil ikke drive polemikk rundt denne saken, til det er den for alvorlig. Vi har ikke konkludert, sa Hareide.

Til NTB sier han at partiet trolig ikke vil konkludere før etter at finanskomiteen har behandlet Thommessens redegjørelse til Stortinget. Onsdag skal partiet som vanlig ha gruppemøte, men har ifølge Hareide ennå ikke godt nok grunnlag for å ta en beslutning.

– Det er ingen som er tjent med at denne typen saker skal gå over lang tid. Vi vil følge timeplanen til finanskomiteen, sier KrF-lederen.

Samtidig påpeker han at stortingspresidenten flere ganger brukte uttrykket «sterkt beklagelig» om den siste byggesprekken på 500 millioner kroner.

– Men det ville kanskje vært på sin plass om han også hadde brukt «sterkt beklagelig» om at han selv kom med feilaktig informasjon til Stortinget, sier Hareide.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]