In this Monday, March 5, 2018 photo, provided by the North Korean government on March 6, North Korean leader Kim Jong Un, left, shakes hands with South Korean National Security Director Chung Eui-yong in Pyongyang, North Korea. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this image distributed by the North Korean government. The content of this image is as provided and cannot be independently verified. Korean language watermark on image as provided by source reads: "KCNA" which is the abbreviation for Korean Central News Agency. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pyongyang opplyser dessuten at landet ikke ser noen grunn til å være i besittelse av kjernefysiske våpen hvis landet får sikkerhetsgarantier, heter det i en uttalelse via presidentkontoret i Sør-Korea.

Nord-Korea er klar for å gjennomføre «fortrolige samtaler» med USA for å diskutere normalisering av forholdet mellom Pyongyang og Washington, og for å diskutere mulig atomnedrustning, opplyser Chung Eui-yong, som er Sør-Koreas president Moon Jae-ins nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Nord-Korea har også lovet å innstille alle kjernefysiske og ballistiske tester hvis landet innleder samtaler med USA.

Nord-Korea slår fast at landet ikke lenger vil ha behov for atomvåpen hvis militærtrusler mot landet blir avsluttet og landet mottar sikkerhetsgarantier, opplyser Chung videre.

Toppmøte 

Nord-Korea lover videre at landet verken skal bruke kjernefysiske eller konvensjonelle våpen mot Sør-Korea, heter det i uttalelsen fra Seoul.

– Sør- og Nord-Korea er enige om å gjennomføre et tredje toppmøte i Panmunjom i slutten av april, sier Chung.

Uttalelsene kom tirsdag etter to dagers møtevirksomhet i Pyongyang, der Chung sto i spissen for en sørkoreansk delegasjon som møtte det lukkede regimets leder Kim Jong-un.

Telefonlinje 

I tiden før toppmøtet skal det åpnes en direkte telefonlinje mellom de to lederne

– Sør og nord er enige om å etablere en direktelinje mellom de to lederne for å dempe militærspenningen og for å kunne koordinere nært. De er også enige om å holde den første telefonsamtalen før det tredje toppmøtet finner sted, sier Chung.

Koreanerne diskuterte grunnlaget for et mulig toppmøte mellom Kim og Moon under et møte og en middag som Kim arrangerte for Sør-Koreas delegasjon under besøket, som ble avsluttet tirsdag.

NTB-AP-AFP

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]