Head of UN Environment Erik Solheim, from Norway, delivers a speech as he attends a coral reef health and resilience conference meeting attended by Britain's Prince Charles and his son Prince Harry at Fishmongers Hall in London, Wednesday, Feb. 14, 2018. The event held Wednesday was entitled the 'International Year of the Reef 2018 - An Opportunity for Increasing Coral Reef Resilience through New Collaborative Models' and was convened by Prince Charles' International Sustainability Unit. (AP Photo/Matt Dunham, Pool)

Stor stas da Erik Solheim i januar 2013 fikk jobben som leder for OECDs utviklingskomité (DAC) i Paris. Det medier og myndigheter «glemte» å opplyse om, var at stillingen kjøpes av den ansattes hjemland. Totalt kom regningen for norske skattebetalere på 11 mill. kroner for Solheims tre og et halvt år i stolen.

Dette er vanlig praksis i komiteen. Ingen av dens 34 medlemsland ønsker å betale for et annet lands kandidat. Som kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i UD skriver i en epost til undrtegnede:

«Det er etablert praksis i OECDs utviklingskomité (DAC) at det er hjemlandet som finansierer denne stillingen. Fra januar 2013 til juni 2016  ble det utbetalt 11 millioner kroner i lønn, godtgjørelser og ytelser. Beløpet omfatter blant annet leie av bolig og skoleutgifter for barn. Dette er i tråd med Utenriksdepartementets særavtale for tjenestegjøring i utlandet.»

Praksisen er ikke noe man er opptatt av å informere sine borgere om. Den kom i fokus i svenske medier da Sidas generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka overtok stillingen etter Solheim.

Den svenske regjeringen forpliktet seg ifølge TT til å betale 12,4 millioner for Gornitzkas jobb. Ikke nok med det. Det viste seg at hun også trengte en rådgiver. Svenske skattebetalere spyttet inn nye 4,8 millioner. Totalsum: 17,2 millioner svenske kroner. Heller ikke i Sverige ble det sagt noe offentlig om kostnadene da avtalen ble inngått.

Belgia hadde en motkandidat til Gornitzka, men var ikke villig til å betale prisen. Det handler altså om å ha det feiteste sugerøret inn i hjemlandets statskasse, og en regjering som er samarbeidsvillig og har penger nok å bruke på folkets vegne. Jens Stoltenberg var statsminister og Espen Barth Eide utenriksminister da Solheim fikk den praktisk talt skattefrie millionjobben.

Politikk er kleine greier for tida, og aller mest udemokratisk, uredelig og korrupt er virksomheten i de globalistiske organisasjonene, der alt avgjøres i stengte bakrom, hundre prosent skjermet for innsyn og folkelig medvirkning.

Sommeren 2016 gikk Solheim videre i lysløypa, til stillingen som leder for FNs miljøprogram, som også innebærer at han er FNs visegeneralsekretær. Her får han sin lønn fra FN, men det er norske skatteytere som betaler uansett.

For å sitere FN-sambandet: «Norge er en stor finansiell bidragsyter til FN-systemet. Norge har i mange år vært den største bidragsyteren per innbygger. I tillegg er Norge en av de bidragsyterne som frivillig gir mest til FNs underorganisasjoner.» Det er ikke hvem som helst som får kremjobbene.

Jeg tror heller ikke det er tilfeldig at nettopp Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg er blitt invitert til en FN-konferanse for å fortelle om byens «klimaarbeid». Tipper atskillige av Oslos innbyggere, som i vinter har fått navigere rundt i 10-15 cm dype, isete hjulspor i bygatene, reagerte på den der.

Historieprofessor Terje Tvedt har skrevet en informativ artikkel om det humanitærpolitiske komplekset og venstresidens politiske krise – tilfellet SV.

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]