KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Som ventet har KrF ennå ikke bestemt seg for om de vil kaste stortingspresident Olemic Thommessen (H) etter byggeskandalen på Stortinget.

Partiet hadde onsdag sitt faste gruppemøte på Stortinget. Der lå redegjørelsen som Thommessen tirsdag holdt om den gigantiske byggesprekken, øverst i saksbunken.

– Vi har hatt et ganske langt gruppemøte med mange saker, men vi har naturlig nok også hatt en runde og diskutert saken rundt presidentskapet og presidenten, men den har ikke stått på sakskartet som en beslutningssak, og jeg har ikke noe nytt å meddele på bakgrunn av møtet i dag, sa Hareide på vei ut av møtet.

– Det er naturlig at vi på et tidspunkt må trekke en konklusjon, men den har ikke stått som en beslutningssak under møtet i dag, sier Hareide på spørsmål om hvor langt unna de er å konkludere.

– Det er en særdeles alvorlig sak for Stortinget at vi ikke har håndtert denne saken i fellesskap bedre, og det er klart at det hviler et ansvar på mange, men i særdeleshet på presidentskapet og presidenten, sier Hareide.

Flere partier har krevd Thommessens avgang etter den siste byggesprekken på nesten 500 millioner kroner. Siden regjeringspartiene har stilt seg på Thommessens side, er det KrFs stemmer som blir avgjørende.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]