Statsminister Erna Solberg (H) tar velgere fra regjeringspartner Frp. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Høyre er landets største parti for sjette måned på rad på TV 2s måling, mens Frp sliter med sin laveste oppslutning på to og et halvt år og passeres av Sp.

Bakgrunnstallene til målingen Kantar TNS har laget for TV 2 i mars, viser at to av ti velgere som stemte Frp i fjor høst, nå sier de ville stemt Høyre.

Det er hovedårsaken til at Frp bare får 10,9 prosent oppslutning, og dermed må se seg slått av Senterpartiet som landets tredje største parti. Partiet faller 1,1 prosentpoeng – det største utslaget på denne målingen.

annonse

Ap går tilbake 0,2 prosentpoeng til 23,4 prosent, godt bak det historisk svake valgresultatet på 27,4 prosent. Bare 68 prosent av velgerne som stemte Arbeiderpartiet i fjor høst sier de vil gjøre det samme i dag.

Høyre ligger stabilt på 29,3 prosent (+ 0,2). Partiet er største parti i alle aldersgrupper.

Senterpartiet får sin beste måling etter valget med 12,1 (+ 0,9), som gjør dem større enn Fremskrittspartiet.

Mandatfordelingen gir borgerlig flertall med 88 mandater, og med Kristelig Folkeparti på vippen med sine åtte mandater, som i dag.

De øvrige partiene får følgende oppslutning: SV 6,6 prosent (+ 0,3 prosentpoeng), Venstre 4,9 (- 0,9), KrF 4,5 (0,7), MDG 3,6 (+0,2) og Rødt 3,8 (+0,2).

Feilmarginen er på målingen er mellom 1,2 – 2,4 prosentpoeng og størst for de største partiene. Alle endringene på målingen er godt innenfor feilmarginen.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]