annonse
annonse

Ung.no beskriver seg selv som «det offentliges informasjonskanal for ungdom». De gir informasjon om rettigheter, muligheter og plikter.

De har også en spørsmål og svar tjeneste hvor unge mennesker kan sende inn spørsmål anonymt.

En ung gutt på 14 har nylig sendt inn et spørsmål der han forteller om en gutt fra Syria som ønsker å drepe han.

annonse

– Jeg liker ikke invandrere (muslimer) eks fra syria. Jeg har en gutt i klassen som kommer fra syria, han er veldig voldelig og kan si truende til som jeg vil drepe deg og noe om Allah jeg ikke forstår vi har også to jenter på trinnet, de er veldig irriterende i valg fag i fysak hvor de ikke gjør en innsats når jeg er eks på lag med de som fører Til at jeg får dårlig karakter hva bør jeg gjøre, spør den unge gutten.

Skjermdump

Ung.no svarer at han må ta kontakt med helsesøster på skolen, men at han må passe seg for å ikke bli sett på som rasistisk.

– Det er leit å høre at du har opplevd vanskelige ting på skolen! Det er skolen sin jobb å passe på at alle elevene har det bra, og at ingen opplever vold eller trusler. Det er også viktig at du får støtte til å takle dine følelser og tanker om innvandrere, slik at du ikke blir redd for en hel gruppe mennesker, noe som er rasistisk.

annonse

Jeg vil be deg gå til helsesøster i dag og vise hva du har skrevet til meg, slik at du kan få hjelp og støtte, er svaret fra ung.no.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon