Robert Johansson ble en internasjonal hit med sin elegante bart under OL. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Søre Ål-hopperen ble en internasjonal hit der han fløy ned til tre medaljer i Pyeongchang med sin elegante bart.

– Det tok litt av. Mer enn forventet. Det var stilig. Jeg så ikke dette komme i det hele tatt, smiler Johansson.

– Jeg ble overrasket etter rennet i normalbakken da Washington Post og greier la ut bilder av Robert Johansson fra Vingnes. Det hadde jeg aldri trodd, fortsetter snurrebart-hopperen.

Nå tyder alt på at han får sin egen bartevokssponsor.

– Jeg har ikke hatt fokus på sponsorer, men vi får se etter sesongen. Det har helt klart vært interesse for barten, innrømmer Johansson.

– Noen har tilbudt å sende meg bartevoks. Jeg kan ikke si ja til alt, får jeg får ikke brukt opp alt, gliser den dobbelte bronsevinneren fra vinterlekene i Sør-Korea.

Det ble også gull i lagkonkurransen. Sist vinter satte Robert Johansson verdensrekord i Vikersund (252 meter), men hadde den bare i noen minutter før Stefan Kraft fra Østerrike landet på 253,5 meter.

Sykdom

Oppturen det siste året står i sterk kontrast til det Søre Ål-hopperen har vært gjennom tidligere.

Alvorlig sykdom hemmet utviklingen i flere år. Johansson hovnet opp i ansiktet og følte seg ikke i slag, samtidig som resultatene i bakkene uteble.

– Det gjør at jeg setter mer pris på suksessen. Det føles veldig sterkt og sinnssykt nært. Jeg tenker veldig på alle dem som hjalp meg på veien. Jeg er glad for at jeg klarte å holde ut, sier Johanssonlangt mer alvorlig.

– Det har vært veldig tungt, helt klart. Det har vært noen ganger der du følte at det ikke var meningen at jeg skulle lykkes i hoppbakken. Det er en kjip følelse, men jeg kom heldigvis gjennom det, sier 27-åringen.

Han fyller 28 år rett etter Raw Air.

– Jeg tror oppturen skyldes at jeg er blitt veldig nøye i det daglige. Det handler om hvordan jeg trener, spiser og hvor mye jeg sover. Kostholdsrutinene er lagt om. Slike ting har enormt mye å si. Noen ganger klarte jeg knapt å komme opp når alarmen ringte, nå våkner jeg før den. Det er en deilig følelse, sier Johansson.

Han følges tett av Olympiatoppens medisinske apparat.

– Jeg frykter ikke at sykdommen kommer tilbake. Jeg føler jeg har veldig god kontroll på meg selv. Det har gått bra over tid. Jeg har bra oppfølging og tar jevnlig blodprøver. Olympiatoppen sjekker at alt er på plass. Jeg får masse ros derfra, sier Johansson.

Forbilde

Nå er han blitt et forbilde for folk som har slitt eller sliter med sykdom.

– Det er mange som har hatt det tøffere enn meg, men om dette kan vise at du ikke skal gi opp om du virkelig brenner for noe, er sjansen stor for at det blir verdt det en dag, sier Johansson.

– Jeg har prøvd å snu på mitt eget hode når det butter. Det handler om å få ut negativiteten, sier Johansson.

Nå er det ingenting som sliter ut formhopperen.

– Det har vært ekstremt mye oppmerksomhet, men jeg har fått en veldig selvtillit. Jeg kom hjem fra OL med en voldsom boost og har overskudd etter lekene. Det er deilig. Du blir ikke sliten og lei av dette, sier en takknemlig Johansson.

– Hva har overrasket mest?

– Det var da en belgisk radiovert fullstendig forelsket seg i barten min. Det var artig. Jeg trodde det var kødd da jeg fikk melding om at jeg var ønsket på belgisk radio, sier Johansson og gliser i den berømmelige barten.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]