Oslo 20180117. Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H). Pressekonferanse med statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande på Regjeringens representasjonsbolig onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Kommunaldepartementet har besluttet å ikke gi offentlig godkjenning av kvenenes flagg.

Norske Kveners Forbund og Kvenlandsforbundet søkte tidligere i vinter om offentlig godkjenning av flagget. Nå har de fått svar, melder NRK.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet svarer at de anser at det ikke er nødvendig å gi en offentliggodkjenning ettersom organisasjoner og andre står fritt til å bruke flagget uten at det foreligger en slik godkjenning. Departementet viser også til at kommuner i noen sammenhenger kan flagge med andre flagg enn det norske og det samiske.

annonse

Ifølge NRK har flere kommuner bestemt seg for å heise flagget på kvenfolkets dag, 16. mars. Enkelte kommuner gjorde også dette i fjor.

Norske kveners Forbund besluttet i fjor å anerkjenne et felles flagg for kvenene i Norge etter forslag fra Kvenlandsforbundet.

Flagget er designet av Bengt Johansson-Kyrö fra Nord-Sverige.

Det har mørkeblå bakgrunn og en gul solblomst i en rød sirkel.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]