EDITORS' NOTE: Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on their ability to film or take pictures in Tehran. A woman holds a poster of Iranian nuclear scientist Mostafa Ahmadi-Roshan, who was killed in a bomb blast in Tehran on January 11, before his funeral after Friday prayers in Tehran January 13, 2012. REUTERS/Morteza Nikoubazl (IRAN - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY CRIME LAW)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er det halvoffisielle nyhetsbyrået Tasnim som bringer uttalelser fra aktor Abbas Jafari Dolatabadi. Han sier at kvinnen tok av seg sjalet ute på gaten for å oppmuntre til det han kaller korrupsjon.

I februar anholdt politiet 29 kvinner som alle hadde fjernet hodesjalet som ledd i en anti-hijab kampanje som kalles «Hvite onsdager».

Politiet sier at aksjonene støttes av utenlandske fjernsynsstasjoner. Normalt blir kvinner som viser håret offentlig ilagt to måneders fengselsstraff eller mindre, samt 25 dollar i bot.

NTB-AP

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]