LAHTI, Finland 20170305. Ski-VM 2017 Lahti. 50 km fri teknikk menn. Petter Northug etter 50 km fri teknikk menn i ski-VM 2017 i Lahti, Finland, søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Petter Northugs framtid er fortsatt i det blå, men lillebror Even føler seg trygg på at 32-åringen fortsetter langrennskarrieren.

– Vi får se hva som skjer. Håpet er å få Petter til å bli med videre. Jeg tror han fortsetter, sier lillebror Even Northug til NTB.

Team Northug har ikke villet røpe om Petter Northug fortsetter. Hovedpersonen selv har forholdt seg taus. 32-åringen klarte ikke å kvalifisere seg til OL. Manglende motivasjon er oppgitt som grunn til at han ikke går noen av de resterende rennene i verdenscupen, ei heller onsdagens sprint i Drammen.

Denne sesongen har Northug kun gått ett verdenscuprenn, og det var sprinten i Lillehammer i begynnelsen av desember.

Presser på

Even Northug er uansett positiv. Han melder om en god formkurve og en god treningsstim hos storebroren. Han ser positivt på sjansene for å se Petter Northug på startstreken i 2018/2019-sesongen.

– Formen til Petter virker bra om dagen. Det er et godt tegn, sier 22-åringen.

– Pusher du på for å få ham til å bli med videre?

– Jeg pusher ham hele tiden, jeg gjør det, sier han og smiler lurt.

– Så hvis du skulle tippe i dag…?

– Da heller jeg mot ja, at Petter fortsetter. Det er ingen tvil om det.

Til kvarten

Even Northug tok seg videre til kvartfinalen fra sprintprologen i Drammen, der Johannes Høsflot Klæbo var klart raskest. Utslagsrundene går senere onsdag ettermiddag.

– Jeg traff litt dårlig teknisk, men det var ekkelt føre. Vi får se hvordan det går, sier Even Northug.

– Hvordan vurderer du inneværende sesong, og veien videre, for egen del?

– Jeg er ganske fornøyd. Jeg har fått lov til å gå en del verdenscup, så det er bra. Neste sesong er det skøytesprint i VM, det ligger i bakhodet. Det er målet å være med der, svarer 22-åringen.

(©NTB)

[email protected]

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]