Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Kun 2,6 prosent av medlemmene i offentlige utvalg har minoritetsbakgrunn, ifølge en ny rapport.

Rapporten fra Tankesmien Agenda viser at andelen minoriteter i offentlige utvalg er langt mindre enn i samfunnet for øvrig. Kun 34 av de 1.316 personene som har sittet i offentlige utvalg siden 2009, har minoritetsbakgrunn, ifølge Klassekampen.

Om man legger Statistisk sentralbyrås definisjon av minoriteter til grunne, har omtrent 10 prosent av befolkningen minoritetsbakgrunn, skriver avisa. Da er nasjonale urfolk og minoriteter ikke regnet med.

Rapporten viser også at folk med minoritetsbakgrunn gjerne blir plassert i offentlige utvalg der temaet er innvandring og integrering. I tillegg er andelen minoriteter i utvalgene fallende. Agendas leder, Marte Gerhardsen, stiller seg kritisk til denne utviklingen.

– Denne delen av folket er sterkt underrepresentert i det offentlige, politiske Norge. Den delen av folket som har minoritetsbakgrunn må oppleve at de blir representert. I tillegg er det grunn til å tro at de har erfaringer som er viktige å ha med seg, sier hun.

Kunnskapsdepartementet er bedt om å kommentere rapporten, og opplyser til avisen at først når de har lest hele notatet, kommenterer de gjerne.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]