Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

I 2017 gikk 175 millioner kroner fra Norge til Vest-Balkan. I år skal Norge gi 319 millioner bistandskroner til området.

annonse

Det melder regjeringen i en pressemelding. Der heter det at den aktuelle bistanden omfatter Albania, Bosnia-Hercegovina, Kosovo, Makedonia, Montenegro og Serbia.

annonse

– Landene skal gjennom omfattende reformer for å trygge demokratiet, styrke rettsstaten, skape arbeidsplasser, og økonomisk og sosial framgang. Disse landene er i dag blant de fattigste i Europa, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Videre uttaler ministeren at økt støtte til Vest-Balkan er både i Europas og Norges interesser. I etterkant av 1990-tallets kriger på Balkan har Norge bidratt med store summer til området, og særlig til det nåværende Bosnia-Hercegovina.

annonse
annonse

Bistandsbudsjettet har imidlertid minket de siste årene, ifølge Bistandsaktuelt.

I sommer omtalte mediet hvordan daværende utenriksminister Børge Brende på ny uttrykte bekymring for situasjonen i de aktuelle landene. EU-kommisjonen har på sin side lagt fram en strategi for et utvidet EU, som omfatter landene på Vest-Balkan.

Dette er en prosess de norske bistandspengene skal bidra til å muliggjøre.

«Den norske bistanden legger landenes egne prioriteringer til grunn og den avstemmes mot innsatsen fra andre giverland og EU. En del av bistanden vil gå til programmer som er fellesfinansiert med blant annet EU», heter det i pressemeldingen fra Utenriksdepartementet.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.