Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
  • 3
  •  
  •  

I 2017 gikk 175 millioner kroner fra Norge til Vest-Balkan. I år skal Norge gi 319 millioner bistandskroner til området.

Det melder regjeringen i en pressemelding. Der heter det at den aktuelle bistanden omfatter Albania, Bosnia-Hercegovina, Kosovo, Makedonia, Montenegro og Serbia.

– Landene skal gjennom omfattende reformer for å trygge demokratiet, styrke rettsstaten, skape arbeidsplasser, og økonomisk og sosial framgang. Disse landene er i dag blant de fattigste i Europa, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Videre uttaler ministeren at økt støtte til Vest-Balkan er både i Europas og Norges interesser. I etterkant av 1990-tallets kriger på Balkan har Norge bidratt med store summer til området, og særlig til det nåværende Bosnia-Hercegovina.

Bistandsbudsjettet har imidlertid minket de siste årene, ifølge Bistandsaktuelt.

I sommer omtalte mediet hvordan daværende utenriksminister Børge Brende på ny uttrykte bekymring for situasjonen i de aktuelle landene. EU-kommisjonen har på sin side lagt fram en strategi for et utvidet EU, som omfatter landene på Vest-Balkan.

Dette er en prosess de norske bistandspengene skal bidra til å muliggjøre.

«Den norske bistanden legger landenes egne prioriteringer til grunn og den avstemmes mot innsatsen fra andre giverland og EU. En del av bistanden vil gå til programmer som er fellesfinansiert med blant annet EU», heter det i pressemeldingen fra Utenriksdepartementet.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 3
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]