Oslo 20170912. Nestleder i AP Trond Giske og partileder Jonas Gahr Støre holder pressekonferanse tirsdag ettermiddag etter APs sentralstyremøte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener ikke tiden er inne ennå for at Trond Giske får tillitsverv i Trøndelag Ap.

Trondheim Ap har foreslått Trond Giske som kandidat til styret i Trøndelag Ap, skrev Adresseavisen i forrige uke.

Fylkeslaget skal velge ny ledelse på årsmøtet i begynnelsen av april. En plass sentralt i ledelsen i fylkeslaget kan i så fall gi Giske en plass i Arbeiderpartiets landsstyre, der hvert fylkeslag har to plasser.

Overfor VG kommenterer Ap-leder Jonas Gahr Støre saken slik:

– Jeg har tillit til at valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti gjør en klok vurdering når det skal foreslå medlemmer i det nye fylkespartiets styre. Jeg har sagt at det må være mulig å gjenvinne tapt tillit. Men i tilfeller der det har vært brudd på partiets retningslinjer i nær fortid, bør det gå noe tid før man får nye tillitsverv i partiorganisasjonen, skriver Støre til avisen.

Trond Giske trakk seg i januar fra nestledervervet i Arbeiderpartiet som følge av flere varsler mot ham. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Giske har også mistet sin plass i Aps sentralstyre. Trond Giske kommer fra Trondheim og er innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag.

10. februar ble han tatt varmt imot da han talte under stiftelsesmøtet i Orkland Ap. Han innledet da med å beklage at han hadde gjort feil og ikke vært seg sin rolle og maktposisjon bevisst.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]