FILE- In this Jan. 30, 2018, file photo, a container ship waits to be unloaded at the Port of Oakland in Oakland, Calif. The Commerce Department reports on the U.S. trade gap for January, on Wednesday, March 7. (AP Photo/Ben Margot, File)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Handelsunderskuddet økte med 5 prosent fra desember til januar. Det overskrider dermed analytikernes anslag. De så for seg en økning på 2 prosent.

En del av årsaken til økningen er at USA har eksportert mindre drivstoff og solgt færre fly, ifølge statistikken fra handelsdepartementet i Washington.

I oktober 2008 var handelsunderskuddet på 60,2 milliarder dollar. Handelsunderskuddet viser forskjellen mellom verdien på det USA selger og det landet kjøper fra utlandet. Dette underskuddet har vokst i fem måneder på rad. Eksporten i januar falt 1,3 prosent, mens importen var uendret.

President Donald Trump har flere ganger langet ut mot Kina og krever det han kaller en mer rettferdig handelsbalanse. Januar-tallene viser at handelen med Kina alene sto for 36,3 milliarder kroner av underskuddet, og at USAs handelsunderskudd med landet var det høyeste siden september 2015.

Handelsgapet med Mexico gikk motsatt vei og gikk ned fra 5,4 milliarder dollar i desember til 4,1 milliarder dollar i januar. Handelsunderskuddet med Canada, USAs største handelspartner, vokste 65 prosent til 3,6 milliarder dollar, det høyeste nivået på tre år.

Samtidig har det ikke vært tegn til vekst i produktiviteten i USA i fjorårets fjerde kvartal, noe som innebærer at produktiviteten var på sitt svakeste nivå på nesten to år, viser statistikk fra arbeidsdepartementet.

NTB-AP-AFP

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]