Marijuana product packaging is seen at the Cannabis World Congress and Business Exposition, a trade show for the legalized adult use, medical marijuana and industrial hemp industries, in Los Angeles, California, U.S., September 15, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson

Forskere ved University of Colorado Boulder har gjennomført en undersøkelse av eksisterende bildedata som så på effekten av hvordan alkohol og marihuana/cannabis påvirket hjernen, melder Medical News Today.

Forskningen viste at alkoholforbruk over en lengre periode forandret strukturen av hvitt materiale og gråstoff i hjernen.

annonse

Bruken av marihuana synes imidlertid ikke å ha noen langsiktige effekter på hjernestrukturen.

annonse
annonse

I Norge er cannabis/marihuana ulovlig. Men Legemiddelverket opplyser at det fremdeles er mulig å få behandling ved hjelp av medisinsk cannabis.

Både Helsedirektoratet og Legemiddelverket er enige om at det finnes en liten gruppe pasienter som kan ha nytte av lindrende behandling med medisinsk cannabis. Dette kan for eksempel gjelde pasienter med alvorlig kreftsykdom eller pasienter med sterke smerter som ikke får tilstrekkelig lindring av godkjente legemidler, melder legemiddelverket.no.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.