Marijuana product packaging is seen at the Cannabis World Congress and Business Exposition, a trade show for the legalized adult use, medical marijuana and industrial hemp industries, in Los Angeles, California, U.S., September 15, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson
annonse
annonse

Forskere ved University of Colorado Boulder har gjennomført en undersøkelse av eksisterende bildedata som så på effekten av hvordan alkohol og marihuana/cannabis påvirket hjernen, melder Medical News Today.

Forskningen viste at alkoholforbruk over en lengre periode forandret strukturen av hvitt materiale og gråstoff i hjernen.

Bruken av marihuana synes imidlertid ikke å ha noen langsiktige effekter på hjernestrukturen.

I Norge er cannabis/marihuana ulovlig. Men Legemiddelverket opplyser at det fremdeles er mulig å få behandling ved hjelp av medisinsk cannabis.

annonse

Både Helsedirektoratet og Legemiddelverket er enige om at det finnes en liten gruppe pasienter som kan ha nytte av lindrende behandling med medisinsk cannabis. Dette kan for eksempel gjelde pasienter med alvorlig kreftsykdom eller pasienter med sterke smerter som ikke får tilstrekkelig lindring av godkjente legemidler, melder legemiddelverket.no.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon