Marijuana product packaging is seen at the Cannabis World Congress and Business Exposition, a trade show for the legalized adult use, medical marijuana and industrial hemp industries, in Los Angeles, California, U.S., September 15, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson
Del saken
  • 86
  •  
  •  

Forskere ved University of Colorado Boulder har gjennomført en undersøkelse av eksisterende bildedata som så på effekten av hvordan alkohol og marihuana/cannabis påvirket hjernen, melder Medical News Today.

Forskningen viste at alkoholforbruk over en lengre periode forandret strukturen av hvitt materiale og gråstoff i hjernen.

Bruken av marihuana synes imidlertid ikke å ha noen langsiktige effekter på hjernestrukturen.

I Norge er cannabis/marihuana ulovlig. Men Legemiddelverket opplyser at det fremdeles er mulig å få behandling ved hjelp av medisinsk cannabis.

Både Helsedirektoratet og Legemiddelverket er enige om at det finnes en liten gruppe pasienter som kan ha nytte av lindrende behandling med medisinsk cannabis. Dette kan for eksempel gjelde pasienter med alvorlig kreftsykdom eller pasienter med sterke smerter som ikke får tilstrekkelig lindring av godkjente legemidler, melder legemiddelverket.no.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 86
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]