REUTERS/Pierre Albouy
annonse

Jeremy Corbyn, lederen for det britiske Labour-partiet, og BBC-reporteren Yolanda Knell var angivelig medlemmer av en lukket  Facebook-gruppe der det ble spredt grov antisemittisme, inkludert holocaustbenektelse, skriver World Israel News.

Labour, søsterpartiet til den norske Arbeiderpartiet, bekreftet denne uken at det undersøker så mange som seks partimedlemmer for deres engasjement i en hemmelig Facebook-gruppe. Gruppen, som presenterer  antisemittiske konspirasjonsteorier, Holocaustbenektelse og andre ideologier fremmet av rasistiske kilder som Daily Stormer, er støttet av den tidligere Ku Lux Klan-lederen David Duke, kjent som en USA groveste antisemitter.

Blant de Arbeiderpartimedlemmer som er påstått å ha vært involvert i Facebook-gruppen, er partilederen Jeremy Corbyn. Skjermbilder tatt opp av Storbritannias kampanje mot antisemittisme (CAA) viser at Corbyn deltar “helt frem til hans første uker som leder av Arbeiderpartiet,” hevdet CAA.

annonse

Skjermbildene, som ble samlet inn av blogger David Collier, avslører utvekslinger som angivelig fant sted innenfor gruppen, der de drøfter konspirasjoner om israelsk involvering i terrorangrepene i New York den 9/11. Materiale produsert av tidligere KKK-leder David Duke og annet støtende innhold er også omtalt.

Skjermbildene inkluderer diskusjoner der gruppemedlemmer bruker begreper som “JewNazi” og “ZioNazi.” I en tråd kommenterer et medlem: “Jeg leser Mein Kampf [av Adolf Hitler] … alle burde bli tvunget til å lese den, spesielt jøder som har sin egen agenda for hvorfor de ikke ble likt ” skriver telegrambyrået Jewish Press.

I tillegg til Torymedlemmer, ble BBC-reporter Yolanda Knell også avslørt som medlem av Facebook-gruppen. Knell har tjent som BBCs korrespondent ved kanalens Jerusalem-kontor.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]