REUTERS/Pierre Albouy
annonse
annonse

Jeremy Corbyn, lederen for det britiske Labour-partiet, og BBC-reporteren Yolanda Knell var angivelig medlemmer av en lukket  Facebook-gruppe der det ble spredt grov antisemittisme, inkludert holocaustbenektelse, skriver World Israel News.

Labour, søsterpartiet til den norske Arbeiderpartiet, bekreftet denne uken at det undersøker så mange som seks partimedlemmer for deres engasjement i en hemmelig Facebook-gruppe. Gruppen, som presenterer  antisemittiske konspirasjonsteorier, Holocaustbenektelse og andre ideologier fremmet av rasistiske kilder som Daily Stormer, er støttet av den tidligere Ku Lux Klan-lederen David Duke, kjent som en USA groveste antisemitter.

Blant de Arbeiderpartimedlemmer som er påstått å ha vært involvert i Facebook-gruppen, er partilederen Jeremy Corbyn. Skjermbilder tatt opp av Storbritannias kampanje mot antisemittisme (CAA) viser at Corbyn deltar “helt frem til hans første uker som leder av Arbeiderpartiet,” hevdet CAA.

annonse

Skjermbildene, som ble samlet inn av blogger David Collier, avslører utvekslinger som angivelig fant sted innenfor gruppen, der de drøfter konspirasjoner om israelsk involvering i terrorangrepene i New York den 9/11. Materiale produsert av tidligere KKK-leder David Duke og annet støtende innhold er også omtalt.

Skjermbildene inkluderer diskusjoner der gruppemedlemmer bruker begreper som “JewNazi” og “ZioNazi.” I en tråd kommenterer et medlem: “Jeg leser Mein Kampf [av Adolf Hitler] … alle burde bli tvunget til å lese den, spesielt jøder som har sin egen agenda for hvorfor de ikke ble likt ” skriver telegrambyrået Jewish Press.

I tillegg til Torymedlemmer, ble BBC-reporter Yolanda Knell også avslørt som medlem av Facebook-gruppen. Knell har tjent som BBCs korrespondent ved kanalens Jerusalem-kontor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon