REUTERS/Pierre Albouy
Del saken
 • 50
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeremy Corbyn, lederen for det britiske Labour-partiet, og BBC-reporteren Yolanda Knell var angivelig medlemmer av en lukket  Facebook-gruppe der det ble spredt grov antisemittisme, inkludert holocaustbenektelse, skriver World Israel News.

Labour, søsterpartiet til den norske Arbeiderpartiet, bekreftet denne uken at det undersøker så mange som seks partimedlemmer for deres engasjement i en hemmelig Facebook-gruppe. Gruppen, som presenterer  antisemittiske konspirasjonsteorier, Holocaustbenektelse og andre ideologier fremmet av rasistiske kilder som Daily Stormer, er støttet av den tidligere Ku Lux Klan-lederen David Duke, kjent som en USA groveste antisemitter.

Blant de Arbeiderpartimedlemmer som er påstått å ha vært involvert i Facebook-gruppen, er partilederen Jeremy Corbyn. Skjermbilder tatt opp av Storbritannias kampanje mot antisemittisme (CAA) viser at Corbyn deltar “helt frem til hans første uker som leder av Arbeiderpartiet,” hevdet CAA.

Skjermbildene, som ble samlet inn av blogger David Collier, avslører utvekslinger som angivelig fant sted innenfor gruppen, der de drøfter konspirasjoner om israelsk involvering i terrorangrepene i New York den 9/11. Materiale produsert av tidligere KKK-leder David Duke og annet støtende innhold er også omtalt.

Skjermbildene inkluderer diskusjoner der gruppemedlemmer bruker begreper som “JewNazi” og “ZioNazi.” I en tråd kommenterer et medlem: “Jeg leser Mein Kampf [av Adolf Hitler] … alle burde bli tvunget til å lese den, spesielt jøder som har sin egen agenda for hvorfor de ikke ble likt ” skriver telegrambyrået Jewish Press.

I tillegg til Torymedlemmer, ble BBC-reporter Yolanda Knell også avslørt som medlem av Facebook-gruppen. Knell har tjent som BBCs korrespondent ved kanalens Jerusalem-kontor.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 50
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]