Vestre Viken er ilagt en bot på 1 million kroner av Sørøst politidistrikt etter at sykehuset i Drammen har fått utbetalt inntil 7 millioner kroner i urettmessig refusjon fra Helfo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Helseforetaket Vestre Viken får 1 million kroner i bot for urettmessig å ha mottatt inntil 7 millioner kroner i refusjon fra Helfo i tidsrommet 2011 til 2017.

Vestre Viken ble i april i fjor anmeldt av Helfo for forholdet, som var knyttet til feil bruk av takster ved klinikk for medisinsk diagnostikk (KMD) ved sykehuset i Drammen.

Politiet mener at helseforetaket har opptrådt grovt uaktsomt, skriver Dagens Medisin.

– Vi kan bekrefte at vi har blitt ilagt en foretaksstraff i form av en bot på 1 million kroner som følge av grov uaktsomhet, sier administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff i Vestre Viken i en pressemelding.

En avdelingsleder har tidligere vært siktet i saken, men politiet har henlagt den saken.

Vestre Viken engasjerte et konsulentselskap for å foreta en gransking for å avdekke om reglene for koding av refusjonskrav var brutt, og rapporten slo fast at det har skjedd en systematisk feilkoding ved bruk av en spesiell takst. Denne taksten har deretter utløst urettmessige refusjoner.

– Vi vil nå sette oss ned sammen med våre juridiske rådgivere og vurdere hvordan vi skal forholde oss til saken videre. Vi understreker at vi ser svært alvorlig på denne saken, og vi vil naturligvis også gjøre hva vi kan for å rydde opp i de feil som har skjedd, sier Wisløff i pressemeldingen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]