Oslo 20170912. Nestleder i AP Trond Giske og partileder Jonas Gahr Støre holder pressekonferanse tirsdag ettermiddag etter APs sentralstyremøte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lederen i Trøndelag Ap vil ikke love at de vil følge oppfordringen fra partileder Jonas Gahr Støre om å vrake Trond Giske som kandidat til fylkesstyret.

Onsdag sa Ap-lederen til VG at han mener det bør gå noe tid før noen får nye tillitsverv i partiet etter å ha interne retningslinjer.

– Jeg har tillit til at valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti gjør en klok vurdering når det skal foreslå medlemmer i det nye fylkespartiets styre, skriver i Støre i en epost til avisen.

Trondheim Ap har foreslått Trond Giske som kandidat til styret i Trøndelag Ap. Målet er å få ham inn i rollen som nestleder i Trøndelag Ap og slik sikre ham en plass i landsstyret der hvert fylkeslag har to plasser.

Leder i valgkomiteen, Ingvild Kjerkol vil ikke uten videre følge rådet fra Støre Hun sier til VG at valgkomiteen jobber fritt og uavhengig med å sette sammen et styre medlemmene har tillit til. Deretter er det opp til årsmøtet i fylkespartiet i velge styremedlemmer.

– Jonas sier det samme nå som han sa da saken mot Giske ble avsluttet, og at han har tillit til at vi gjør kloke vurderinger. Det tar vi med oss i det videre arbeidet med innstillingen, sier Kjerkol som får støtte av fylkesordfører Tore O. Sandvik for sin vurdering.

– Jeg synes lederen av valgkomiteen uttaler seg ryddig og klokt, skriver Sandvik i en tekstmelding til VG.

Fylkeslaget skal velge ny ledelse på årsmøtet i begynnelsen av april.

Giske trakk seg i januar fra vervet fra nestleder etter flere varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Han mistet også plassen i partiets sentralstyre.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]