Oslo 20180206. Sju av ti nyutdannede politifolk som gikk ut av Politihøgskolen i 2017, var i jobb i politiet ved årsskiftet. Tirsdag besøkte justisminister Sylvi Listhaug skolen der hun møtte studenter og ledelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) sier at det ikke er noe mål for regjeringen å ha to politifolk per 1.000 innbygger i samtlige politidistrikt.

Målet om å bemanne opp politietaten slik at det er 500 innbyggere for hver politi innen 2020 kommer til å bli nådd på landsbasis. Men mellom distriktene både er og vil det bli store forskjeller, skriver VG.

Listhaug sier til avisen at regjeringens mål om to politifolk for hver 1.000 innbygger er overordnet og at det gjelder på landsbasis.

– Det er forskjellige behov rundt om i landet, sier Listhaug og legger til at bemanningen uansett øker over hele landet.

Hele Norge sett under ett er det nå 1,91 politifolk for hver 1.000 innbygger. Justert for særorganene Kripos, Økokrim og PST er tallet 1,71. Høyest er snittet i Finnmark med 2,9. Oslo har 2,47 og trekker opp snittet. Lavest ligger Innlandet og Vest politidistrikt med 1,47 og Møre og Romsdal og Agder med 1,5.

Leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund sier til VG at deler av Norge ikke får en tilfredsstillende polititjeneste dersom ikke målet blir oppfylt for samtlige politidistrikt.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til modera[email protected]