Oslo 20180206. Sju av ti nyutdannede politifolk som gikk ut av Politihøgskolen i 2017, var i jobb i politiet ved årsskiftet. Tirsdag besøkte justisminister Sylvi Listhaug skolen der hun møtte studenter og ledelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) sier at det ikke er noe mål for regjeringen å ha to politifolk per 1.000 innbygger i samtlige politidistrikt.

annonse

Målet om å bemanne opp politietaten slik at det er 500 innbyggere for hver politi innen 2020 kommer til å bli nådd på landsbasis. Men mellom distriktene både er og vil det bli store forskjeller, skriver VG.

annonse

Listhaug sier til avisen at regjeringens mål om to politifolk for hver 1.000 innbygger er overordnet og at det gjelder på landsbasis.

– Det er forskjellige behov rundt om i landet, sier Listhaug og legger til at bemanningen uansett øker over hele landet.

annonse
annonse

Hele Norge sett under ett er det nå 1,91 politifolk for hver 1.000 innbygger. Justert for særorganene Kripos, Økokrim og PST er tallet 1,71. Høyest er snittet i Finnmark med 2,9. Oslo har 2,47 og trekker opp snittet. Lavest ligger Innlandet og Vest politidistrikt med 1,47 og Møre og Romsdal og Agder med 1,5.

Leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund sier til VG at deler av Norge ikke får en tilfredsstillende polititjeneste dersom ikke målet blir oppfylt for samtlige politidistrikt.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.