EUs handelskommisær Foto: AP Photo/Virginia Mayo
annonse
annonse

EUs handelssjef Cecilia Malmström tar til orde for dialog med USA for å slippe unna president Donald Trumps nye toll på stål og aluminium.

– Dialog er alltid EUs førstevalg, sier handelskommissæren.

Hun har tro på at EU kan få et unntak fra den nye importtollen.

annonse

– Vi er venner. Vi er allierte. Vi samarbeider. Vi kan umulig være noen trussel mot USAs nasjonale sikkerhet. Så vi stoler på at vi vil bli unntatt, sier Malmström.

USAs president Donald Trump har vedtatt en ekstratoll på 25 prosent på stål og 10 prosent på aluminium. Den formelle begrunnelsen er at USA i dag produserer så lite stål og aluminium selv at det utgjør en trussel mot nasjonal sikkerhet.

Vedtaket trer i kraft 23. mars og rammer import fra alle land unntatt Canada og Mexico.

Trump har likevel åpnet for at USA allierte kan få unntak fra tollen. I vedtaket inviterer han til diskusjon om dette med alle land som har en «sikkerhetsrelasjon» til USA.

annonse

Malmström er det «ikke krystallklart» hva presidenten egentlig mente, men at EU skal ha et møte med USA allerede lørdag. Der satser hun på mer klarhet.

– Vi håper vi kan få en bekreftelse på at EU er unntatt, sier hun.

Hun er likevel tydelig på at EU er beredt på å gå videre med mottiltak hvis samtalene ikke fører fram.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon