Zhou Xiaochuan, Kinas sentralbanksjef. Foto: AP Photo/Aijaz Rahi
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sentralbanksjef Zhou Xiaochuan mener at Kina kan bli mer «rause» når det gjelder å gi utenlandske investorer tilgang til landets finansmarked.

– Nå som vi er kommet inn på et nytt stadium, kan vi være mer «rause» hva angår å åpne våre finansmarkeder for omverdenen, sa sentralbanksjef Zhou Xiaochuan på en pressekonferanse fredag.

Kina har snakket om å føre en mer åpen finanspolitikk siden midten av 90-tallet. Den gang vurderte landet å melde seg inn i Verdens handelsorganisasjon. På pressekonferansen forklarte Xiaochuan forsinkelsen med den globale finanskrisen i 2008–2009.

Det er spesielt amerikanske og europeiske investorer som har presset på for å få tilgang til det kinesiske finansmarkedet. I fjor sa kinesiske myndigheter at de ønsket å liberalisere regelverket i løpet av de neste tre årene.

Assisterende banksjef Yi Gang antydet på pressekonferansen at restriksjonene som ligger på hvor mye utenlandske investorer kan eie av et selskap, kan bli minsket eller fjernet helt.

– Dette vil redusere forskjellsbehandlingen av utenlandske investorer, sa Gang.

Det er derimot usikkert hvor stor effekt en slik ny politikk vil få. Analytikere har påpekt at kinesiske myndigheter har utsatt dette så lenge, at et eventuelt åpnere marked ikke vil true dominansen til landets egne selskap.

NTB-AFP-AP

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]