Oslo 20180102. Partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng på pressekonferansen etter tirsdagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet, der varslersakene mot nestleder Trond Giske var tema. Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gloppen Arbeiderparti vil tørrlegge hele partiet, men har ikke tro på at forslaget om null alkohol på partiarrangementer blir vedtatt. Målet er å skape debatt.

– Ap er et statsbærende parti, og skal du være statsbærende bør du i det minste være edru, sier leder i Gloppen Ap, Arnar Kvernevik, til NRK.

Kvernevik sier det er metoo-kampanjen som er bakgrunnen for forslaget om alkonekt på partiarrangementer. Lokallagets forslag støttes av AUF i Sogn og Fjordane, og håpet er å få med seg resten av fylkeslaget på fylkesårsmøtet denne helgen.

Fylkeslaget har allerede sluttet å spandere alkohol på årsmøtemiddagen, og i januar fortalte partileder Jonas Gahr Støre at man ikke lenger får påspandert alkohol på partiets samlinger.

– Dette skal fylkesårsmøtet få behandle. Det vi sier sentralt er at partiet ikke skal betale for alkohol. Det betyr ikke at alle arrangementer blir alkoholfrie, men at du må kjøpe den selv, sier Støre og legger til:

– Jeg mener det er en riktig debatt de tar opp. Jeg synes det bør være møter også uten alkohol.

Fylkesstyret i Sogn og Fjordane Ap vil sende forslaget til redaksjonsnemnda, men det er usikkert hva fylkeslaget ender med å vedta. Kverneland sier han ikke har veldig stor tro på at forslaget om en total avholdslinje får gjennomslag.

– Men jeg vil gjerne skape en debatt rundt dette. Det er ikke for mye å forvente av politikere at de klarer seg uten alkohol en helg, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]