Norway's Vest Police District's Assistant Police Chief Sidsel Isachsen sits with National Bureau of Investigation and police officers as they present an arrested cybersex suspect named as Anselmo Ico, second from right, Friday, March 9, 2018 in Manila, Philippines. Officials say Norwegian and U.S. authorities have helped the Philippines capture Ico who allegedly exploited children into joining sex shows with him then showing the lewd video online to paying foreign clients. (AP Photo/Bullit Marquez)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En filippinsk produsent av overgrepsmateriale er pågrepet, takket være avgjørende bidrag fra norsk politi, ifølge filippinske myndigheter.

Etter først å ha pågrepet og siktet en norsk mann som skal var i kontakt med den filippinske produsenten av overgrepsmateriale over Skype, utga politifolk fra Vest politidistrikt seg for å være nordmannen. Den hemmelige aksjonen førte til at filippinsk politi torsdag kunne aksjonere mot en mann som drev produksjon av materialet i en landsby ved byen Malolos nord for Manila.

– Norske og amerikanske politifolk har gitt avgjørende bidrag som førte til at aksjonen og pågripelsen av mannen, opplyste filippinske myndigheter på en pressekonferanse fredag.

Nordmann pågrepet

Politiadvokat Sidsel Isachsen fra Vest politidistrikt deltok på pressekonferansen.

– Transnasjonal kriminalitet som seksuell utnyttelse av barn er, er høyt prioritert i Norge og vi er glade for at deres samarbeid i denne saken så langt har gitt oss så håndfaste resultater, sa Isachsen.

Nordmannen ble pågrepet i januar og er siktet for å ha bestilt og kjøpt overgrepsmateriale fra Filippinene.

Hevder filmene er falske

Leverandøren av materialet vedgår at han har produsert filmene, men hevder overgrepene var iscenesatt og ikke reelle overgrep.

– Det er falske nyheter. Dette kan iscenesettes veldig lett, sa han under pressekonferansen ifølge AP.

Fem barn ble dessuten reddet under aksjonen, opplyste Dante Gierran, lederen for Filippinenes nasjonale etterforskningsbyrå. De beskrives som noen av barna som er blitt utsatt for overgrep.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]