President Donald Trump snakket om toll under regjeringsmøtet i Det hvite hus torsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I en pressekonferanse i Det hvite hus kl. 01.00 natt til fredag norsk tid, kunne Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsrådgiver informere om at Nord-Korea har erklært seg villig til å stoppe atomvåpenprogrammet og at Trump vil møte Kim Jong Un personlig innen mai.

Dette fremstår som et historisk gjennombrudd i bestrebelsene for å denuklearisere Korea-halvøya og en stor seier for Donald Trump. Trump ser ut til å ha klart noe verken Clinton, Bush eller Obama klarte å få til.

Desto mer påtagelig (og underholdende) er det å se hvor vanskelig CNN- og CBS-kommentariatet har for å skjule sin skuffelse over at Trump lykkes med noe. At dette fremstår som et gjennombrudd og et viktig bidrag for verdensfreden, er åpenbart av mindre betydning.

Mens Trump mangler Obamas talegaver og sympatiske ytre ser det ut til at han til forskjell fra hans forgjengere, prøver å holde det han lover. Det hvite hus kunngjorde tidligere torsdag at Trump vil innføre en tariff på importen av stål og aluminium for å oppnå bedre handelsavtaler og vinne amerikanske arbeidsplasser tilbake.

Amerikanske media med CNN i spissen, har imidlertid den siste uken vært mest opptatt av den såkalte ’Stormy Daniels’ skandalen om Trumps påståtte relasjoner til en tidligere prostituert. Denne kommer i tillegg til den hysteriske og vedvarende kampanjejournalistikken om et påstått samarbeide mellom Trump-leiren og russerne.

Med gjennombruddet i forhold til Nord-Korea har de imidlertid fått Trump-sak som ikke passer inn i narrativet. Det skal bli interessant å se hvordan de sløve klippe- og lime kommentatorene i Akersgata og på Marienlyst kommer til å fremstiller saken.

Det kommentariatet ikke forstår, verken i USA eller Norge, er at velgerne gir bengen i om Trump hadde et forhold til en prostituert for 10 år siden eller ikke.

De tror heller ikke på påstandene fra Clinton-leiren om at det har vært samrøre med russerne. Mange mistenker heller ’crooked Hillary’ for å ha kokt i hop den historien.

Og de gir bengen i at Trump fremstår som en vulgær usympatisk drittsekk dersom han til forskjell fra forgjengere som Bill Clinton og Barack Obama får ting gjort og klarer å skape nye arbeidsplasser, reallønnsvekst og fred i verden.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]