Oslo 20120216. Investor, milliardær og trader Øystein Spray Spetalen holder foredrag på FrPs finansfraksjon på Stortinget. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Investoren Øystein Stray Spetalen har ifølge Presseforbundet gitt beskjed om at han har solgt seg ut av Resett, og vil selge seg ut av andre medieselskaper.

Generalsekretær Elin Floberghagen i Presseforbundet opplyste da hun gjestet landsstyret i Norsk Journalistlag torsdag at Spetalen hadde gitt henne beskjed om beslutningene, skriver Journalisten.

– Jeg har fått beskjed av ham om at han har solgt seg ut av Resett, bekrefter Floberghagen overfor journalistlagets fagblad.

Resett-redaktør Helge Lurås lanserte nettavisen i august i fjor, med Spetalen og medinvestor Jan Haudemann-Andersen i ryggen. Senere samme måned varslet Floberghagen at spørsmålet om Spetalens rolle som eier i medieselskaper samtidig som han representerer allmennheten i Pressens Faglige Utvalg (PFU), burde utredes.

I januar opplyste Floberghagen til Medier24 at hun mener Spetalen ikke kan ha denne dobbeltrollen, og at hun derfor ville anbefale PFU-styret å ekskludere ham fra utvalget.

– PFU er pressens selvdømmeordning og skal ha fire representanter fra pressen og tre fra allmennheten. Da er det viktig at allmennhetens representanter ikke har bindinger til pressen, uttalte Floberghagen den gang.

Spetalen selv reagerte kraftig, og påpekte overfor Nettavisen at han har vært medlem i PFU i flere år, og at han de siste ti årene har hatt aksjeposter i blant annet Schibsted, Dagbladet og Klassekampen.

– Det er merkelig at forslaget om at jeg skulle ekskluderes fra PFU ikke kom da jeg investerte i Klassekampen, men at det først kommer nå når jeg har investerte et mindre beløp i Resett.no, sa Spetalen, og understreket at han ikke har noen bindinger til redaksjonene i mediene han har hatt eierskap i.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]