Oslo 20171025. Statsråd Monica Mæland på talerstolen under Stortingets spørretime. Stortingspresident Olemic Thommesen (bak). Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tilhørighet

Uansett hvilken fløy man befinner seg i – for eller imot innvandring, er det mange ganger frustrerende å lese ytringer ifra den ene eller andre siden. Saklighet blir som oftest erstattet av stråmannsargumentasjon og hatefulle ytringer. Hvorfor det blir slik tilegner jeg mangel på god folkeskikk, og selvsagt mangelfull argumentasjon.

For tematikken(formidling) om innvandring er altfor viktig til å rakke ned på hverandre. Man må gjerne bruke hardtslående argumenter, med de må være viet til saken og ikke til personen. Når man skal dele tanker og ideer med hverandre i komplekse temaer, stiller det store krav til formidlingsevnen. Da sier det seg selv at hatefulle motargumenter kommer man ikke langt med. Når sinnet er på det mest aggressive, er det på sin plass og tenke seg om både en og to ganger. Da er også muligheten for at argumentene er basert på sak og ikke på usmakelige personbeskrivelser.

Dannelse

Når man skal ytre seg på sosiale medier eller aviser av ymse slag, bør en være i besittelse av en viss form med allmenndannelse. Hovedgrunnen til at man ytrer må vel være at man skal få mest mulig gehør for sine påstander. Da bør man også være i besittelse av en liten dose med veltalenhet. Hvis man ikke skulle være i besittelse av dette, får man heller ytre seg i hvert sitt ekkokammer. Der finner man som oftest likesinnede med et vulgært språkbruk. Når man ikke behersker sitt sinne og følelser, er det kanskje på tide å lære seg dette. Det handler kun om vanlig folkeskikk.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]