Employees lift steel products at a steel market in Shenyang in China's northeastern Liaoning province on March 9, 2018. China on March 9 denounced US tariffs on aluminium and steel imports, saying that they would profoundly harm the international trade environment. / AFP PHOTO / - / China OUT
annonse
annonse

Norge er forsiktige med å lange ut mot Trump når det gjelder toll på stål og aluminium. Det er nok lurt med vår mangeårige praksis med å levere nærmest gratis strøm til denne industrien i Norge. Norge har vært en versting når det gjelder å subsidiere vår egen metallindustri.

Toll er naturlig nok motparten til subsidier, og når vi subsidierer en industri og eksporterer til et land som legger toll på den samme varen, så sender vi effektivt subsidiene til det markedet som importerer. Smart?

Og, hva med EU? De har for eksempel også toll på import av stål fra Kina. Og, de bruker akkurat de samme argumenter som USA bruker mot Kina for å innføre sin toll. EU vil starte en handelskrig fordi USA gjør akkurat det samme som det EU gjør. Risikerer EU en handelskrig, utelukkende for å sende et stikk til Trump?

annonse

MSM og de politisk korrekte er som vanlig hjernedøde mot all informasjon som kan underbygge USA sine handlinger på en eller annen måte og lukker øynene for fakta. Fremtiden for verdenshandelen og et snev av ærlighet er mindre viktig enn muligheten til å henge ut Trump enda en gang?

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon