Employees lift steel products at a steel market in Shenyang in China's northeastern Liaoning province on March 9, 2018. China on March 9 denounced US tariffs on aluminium and steel imports, saying that they would profoundly harm the international trade environment. / AFP PHOTO / - / China OUT
Del saken
 • 185
 •  
 •  
 •  
 •  

Norge er forsiktige med å lange ut mot Trump når det gjelder toll på stål og aluminium. Det er nok lurt med vår mangeårige praksis med å levere nærmest gratis strøm til denne industrien i Norge. Norge har vært en versting når det gjelder å subsidiere vår egen metallindustri.

Toll er naturlig nok motparten til subsidier, og når vi subsidierer en industri og eksporterer til et land som legger toll på den samme varen, så sender vi effektivt subsidiene til det markedet som importerer. Smart?

Og, hva med EU? De har for eksempel også toll på import av stål fra Kina. Og, de bruker akkurat de samme argumenter som USA bruker mot Kina for å innføre sin toll. EU vil starte en handelskrig fordi USA gjør akkurat det samme som det EU gjør. Risikerer EU en handelskrig, utelukkende for å sende et stikk til Trump?

MSM og de politisk korrekte er som vanlig hjernedøde mot all informasjon som kan underbygge USA sine handlinger på en eller annen måte og lukker øynene for fakta. Fremtiden for verdenshandelen og et snev av ærlighet er mindre viktig enn muligheten til å henge ut Trump enda en gang?

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 185
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]