Mer enn 250 tjenestefolk fra britisk antiterrorpoliti er i full gang med etterforskningen av attentatet mot den russiske eksagenten Sergej Skripal.
Det sier Storbritannias innenriksminister Amber Rudd etter et møte i den britiske regjeringens sikkerhetskabinett tidligere lørdag.
– Jeg vil understreke at antiterrorpolitiet jobber raskt og profesjonelt. Vi bruker enorme ressurser på å sørge for at de har all støtten de trenger for å gjennomføre etterforskningen, sier Rudd.
Mer enn 200 vitner og 240 tekniske bevis er identifisert og blir undersøkt av politiet, legger Rudd til.
Skripal og datteren Julia ble ifølge britisk politi forsøkt drept med nervegift i Salisbury sist søndag, og de to ligger fortsatt i koma på sykehuset.
Tre politimenn som kom først til benken der de to satt, ble også syke. Den ene av dem er fortsatt innlagt på sykehus. Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, men han er i stand til å kommunisere med slektninger, sier sykehuset lørdag.
16 andre som hadde oppholdt seg i nærheten av Skripal, ble også sendt til sykehus med lettere symptomer på forgiftning.
Britisk politi har tidligere opplyst at det er fastslått hvilken type nervegift som ble benyttet, men det er ikke kjent hvor den kom fra, hvem som sto bak, hvordan Skripal og datteren ble eksponert for giften eller hva motivet var.
Britiske medier spekulerer i om Russland kan stå bak, noe Kreml avviser.
– Vesten beskylder oss for alt som går galt i verden, sa Russlands utenriksministeren, Sergej Lavrov senest fredag.
Skripal jobbet tidligere for Russlands militære etterretningstjeneste (GRU), men ble avslørt som britisk spion i 2004 og dømt til 15 års fengsel.
Under rettssaken kom det fram at han helt siden 1995 hadde forsynt den britiske etterretningstjenesten (MI6) med hemmelig informasjon.
I 2010 ble han løslatt og utlevert til Storbritannia som ledd i en fangeutveksling, og siden har han bodd i Salisbury.
Russisk etterretning har tidligere tatt livet av avhoppere, men det er uklart hvorfor de eventuelt skulle ønske livet av Skripal.
At Skripal ble benådet av daværende president Dmitrij Medvedev og fikk reise til Storbritannia, tyder ikke på at han ble ansett å være i besittelse av hemmeligheter av betydning for Russland.
Det er ikke kjent hvordan eksagenten har livnært seg siden han flyttet til Salisbury, eller hvilke miljøer han har hatt kontakt med der.
Skripals kone Ludmila døde 59 år gammel i 2012, angivelig av livmorkreft.
Sønnen Alexander døde under et besøk i St. Petersburg i fjor, 43 år gammel. Dødsårsaken ble da oppgitt å være leversvikt, men det råder en viss tvil om dette.
Begge de to er gravlagt i Salisbury, og politiet har sperret av gravstedene, trolig for å åpne gravene og ta nye prøver for å undersøke dødsårsaken på nytt.
NTB-DPA
(©NTB