Oslo 20150224. Statsminister Erna Solberg (H) (midt i bildet) stiller opp på en "selfie" sammen med representanter for muslimsk ungdom i Islamic Cultural Centre sin moské ved Tøyenbekken i Oslo tirsdag kveld. Leder for Islamsk Råd Mehtab Afsar tv for Solberg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er trist at “min” statsminister går så blindt og krast ut mot kommentarer i mediene. At noen av oss har dristet oss til å være (saklig) kritisk til Sumaya Jirde Ali bør ganske enkelt tåles.

Erna ønsker seg kanskje et globalisert, multikulturelt samfunn, som hun faktisk aldri har fått noe mandat til å innføre, og da bør ikke litt motbør resultere i så stor overraskelse. Til tross for at jeg har vært en stabil velger til høyre for midten i norsk politikk de siste 25 år, har jeg ikke gitt noen aksept på at Norge går mot et samfunn der nær 50% av befolkningen skal være innvandrere før 2045.

Hvem ga deg dette mandatet, Erna Solberg.  Eller hvem ga Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre eller Bondevik dette mandat – eller hvilke andre kan vi rette kritikken mot fra de siste 20-30 år i norsk rikspolitikk?

Vi hører at Gro “solgte” Norge inn i EU uten folkets vedtak og vilje tilbake i 90-årene.  Kun de fleste (overivrige) som har lest oss opp på hva som ble signert den gang har forstått at vi forpliktet oss til langt mer enn det de mange folkeavstemninger om EU ga politikerne mandat til.

Erna mot folkeviljen…

Så, kjære Erna – fra å være leder for et parti som plutselig har nær 30% av folket bak deg, ikke gå i den fellen at du tråkker på tærne mine og andre som mener at norsk kultur, norsk historie og norsk bondevett er viktig i den verdipolitiske debatt som for tiden utspiller seg. Om du har forlatt dine kristne røtter, så si i fra – så vet vi hvor du og Høyre står.  Men jeg forbeholder meg retten til å takke nei til at en samfunnsdebattant i hijab skal definere et norsk kvinnesyn på 8. mars i det herrens år 2018.

Stiller du deg bak det globaliserte, multikulturelle samfunnet, som mange av oss ikke vil ha, så si klart ifra – så kan vi pense deg ut ved neste valg. Mange av oss banner ikke, vi skriker ikke, vi sier ikke “fuck-this” og “fuck-that”, slik din kandidat Sumaya Jirde Ali gjør. Vi er ganske logne, rolige, men likevel kritiske og vi ønsker ikke et multikulturelt samfunn.  Vi kan heller ikke huske når du, eller Ap, eller andre fikk et mandat til å sørge for at etnisk norske innbyggere synker fra nær 100 prosent i generasjonen før meg og ned mot snart 50% om 20-30 år i vårt eget fedreland.

Når fikk dere mandatet..?

Når Erna – “når” fikk du og andre politikere myndighet til en slik dramatisk gjennomgripende endring av Norge?  Da min bestefar gikk over i en beskjeden pensjon midt på 60-tallet hadde han slitt i norsk jernindustri i 40 år.  Min mor fulgte i hans fotspor, også hun med nær 40 år i jernindustrien ved Grorud Jernvarefabrikk – hun hadde de første fremmedarbeidene fra Pakistan som kollegaer før hun ga seg. Den gang, på 80-tallet, var det nesten litt sjarmerende å ha andre nasjoner rundt seg på Grorud, men også skremmende. I dag er nordmenn i mindretall på Grorud. Er det deg eller Ap’s Jan Bøhler (som aldri svarer på kritikk eller utfordringer rundt “Groruddalsprosjektet”) vi skal anklage for disse dramatiske endringene?

Jeg kjenner Groruddalen ut og inn.  Jeg vokste opp der, jeg jobbet som journalist der i en årrekke, jeg har sett dalen endres fra et Østkant-Oslo, et typisk norsk arbeiderstrøk til en innvandrerghetto som Jan Bøhler omtaler at har “ungdomskriminalitet” med “utenforskap” uten at han noen gang våger å ta ordet “innvandrer” i sin munn.  Hvem tør å ta denne debatten med de norske ord og beskrivelser som kan belyse situasjonen?

Så kjære Erna – mange av oss er ikke nettroll slik du relativt enkelt beskriver noen samfunnsrøster den 7. mars. Vi banner ikke, vi truer ikke, vi hetser ingen og vi er ikke en samfunnsfiende, men kanskje målt mot din heroiske innsats som statsminister anser du min røst som ganske liten og ubetydelig.  Det er i så fall en grov feilbedømming og ganske trist.

Tillat at også jeg har en mening om hvordan Norge bør utvikle seg, respekter det og lytt til den røsten før neste valg.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]