OSLO 20101103. Logo NAV, Arbeids- og velferdsforvaltningen. Eksteriør. Foto: Morten Holm / Scanpix
Del saken
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  

Oslo kommune bruker millioner av skattekroner til å bygge NAV-kontorer på videregående skoler i hovedstaden. Det melder Vårt Oslo.

I dag finnes det allerede NAV-kontor på Stovner og Hellesrud videregående skole, men dette tilbudet blir utvidet til Ulsrud, Etterstad og Bjørnholt. Begrunnelsen for at man har plukket ut disse skolene er fordi de sliter med høyt fravær blant elevene. Avisen melder at Oslo kommune har øremerket 4,5 millioner kroner til egne «NAV-kontorer» på de fem skolene.

En elevrådsrepresentant sier til Vårt Oslo at NAV-kontoret er viktig siden de kan åpne dører for at elever “som har det trangt hjemme” kan få seg egen bolig.

– Det er elever som ikke kan eller som ikke tør å gå hjem etter skolen. Det er elever som ikke har noe fast hjem å gå til, og det er de som bor så trangt at går sterkt utover lekselesing og søvn. Å finne et sted å bo, kan NAV hjelpe dem med, fordi veilederen vil vite hvor slik hjelp kan finnes, sier Agata til avisen.

Normaliseringen av NAV i skolen blir hyllet av den tidligere SV-politikeren Inga Marie Torkelsen.

– Kommunen vil sørge for at skolen utvikles sammen med elevene. Det er derfor vi nå utvider tilbudet med NAV-veileder på skolen til også å gjelde de videregående skolene Ulsrud, Etterstad og Bjørnholt. Det er synd at ikke staten også ser verdien i å ha NAV lett tilgjengelig for skoleelever, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen til Vårt Oslo.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]