Foto: Morten Holm / Scanpix
annonse
annonse

Oslo kommune bruker millioner av skattekroner til å bygge NAV-kontorer på videregående skoler i hovedstaden. Det melder Vårt Oslo.

I dag finnes det allerede NAV-kontor på Stovner og Hellesrud videregående skole, men dette tilbudet blir utvidet til Ulsrud, Etterstad og Bjørnholt. Begrunnelsen for at man har plukket ut disse skolene er fordi de sliter med høyt fravær blant elevene. Avisen melder at Oslo kommune har øremerket 4,5 millioner kroner til egne «NAV-kontorer» på de fem skolene.

En elevrådsrepresentant sier til Vårt Oslo at NAV-kontoret er viktig siden de kan åpne dører for at elever “som har det trangt hjemme” kan få seg egen bolig.

annonse

– Det er elever som ikke kan eller som ikke tør å gå hjem etter skolen. Det er elever som ikke har noe fast hjem å gå til, og det er de som bor så trangt at går sterkt utover lekselesing og søvn. Å finne et sted å bo, kan NAV hjelpe dem med, fordi veilederen vil vite hvor slik hjelp kan finnes, sier Agata til avisen.

Normaliseringen av NAV i skolen blir hyllet av den tidligere SV-politikeren Inga Marie Torkelsen.

– Kommunen vil sørge for at skolen utvikles sammen med elevene. Det er derfor vi nå utvider tilbudet med NAV-veileder på skolen til også å gjelde de videregående skolene Ulsrud, Etterstad og Bjørnholt. Det er synd at ikke staten også ser verdien i å ha NAV lett tilgjengelig for skoleelever, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen til Vårt Oslo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon