Russlands president Vladimir Putin fortalte om sine nyeste våpen under sin årlige tale om rikets tilstand. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
annonse

Noen grunnlovsendring som kan åpne for at presidenter blir sittende på livstid, slik Kina har vedtatt, er ikke på trappene i Russland, forsikrer Putin.

– Jeg har aldri endret grunnloven, og jeg har ingen planer om å gjøre det heller, sier han i et intervju med NBC.

Den russiske grunnloven slår fast at presidenter bare kan sitte i to sammenhengende perioder. Putin var president fra 2000 til 2009, men tok da en pause og var statsminister fram til 2012. Da ble han på nytt valgt til president.

annonse

De første presidentperioden nærmer seg nå slutten, men det er ventet at Putin blir gjenvalgt for seks nye år 18. mars. Ved forrige valg fikk han 63,6 prosent av stemmene.

I 2024 er tiden som president imidlertid over, forsikrer Putin, som medgir at han i mange år har grublet over hvem som bør bli hans etterfølger.

– Det skader ikke å tenke på det, men når alt kommer til alt er det det russiske folk som skal avgjøre dette, sier han.

NTB-AFP

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]