Kvitfjell 20180310. Aksel Lund Svindal i mål etter verdenscuprennet i utfor herrer på Kvitfjell Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Thomas Dressen fra Tyskland suste ned til utforseier i verdenscupen i Kvitfjell lørdag. Aksel Lund Svindal endte på pallen med tredjeplass.

Dermed fikk ikke Svindal Kvitfjell-triumfen han lengter etter. Dressen tok seieren foran sveitsiske Beat Feuz, mens Kjetil Jansrud, som var raskest på trening og blant de største favorittene lørdag, ble nummer fire.

– Det gikk for mye tid. Jeg traff mye bedre i den siste delen. Jeg kjørte ikke noe bra i går, så da må jeg ta igjen litt på innsats i dag i hvert fall, sa Svindal til NTB etter tredjeplassen, vel vitende om at han var over to sekunder tregere enn Jansrud på fredagens trening.

Svindal satte utfor som nummer tre og kom i mål halvsekundet foran Vincent Kriechmayr. Den norske veteranen gjorde imidlertid noen feil tidlig i løypa, og på startnummer fem kom Feuz.

Fortsatt uten utfortriumf i Kvitfjell

Sveitseren kjørte jevnt med tiden til Svindal, men hadde marginene på sin side og var ni hundredeler foran i mål etter en god avslutning. Mange begynte å ane at Feuz skulle ta hjem seieren, men på startnummer 13 kom tyske Thomas Dressen og rappet seieren.

Tyskeren kjørte meget godt og kom i mål åtte hundredeler foran Feuz og 17 hundredeler foran Svindal. Det holdt til tysk verdenscupseier i Kvitfjell.

Dermed må Svindal fortsatt jakte sin første utfortriumf Kvitfjell. Han har 35 verdenscupseirer (i alle disipliner), men kun én er kommet med norsk snø under skiene. Da må vi tilbake til 3. mars 2013 da han vant super-G i Kvitfjell.

Isete forhold

Kjetil Jansrud var blant de største favorittene lørdag, men han maktet ikke å gjenskape plasseringen fra den fredagens treningsomgang. Etter en god start røynet det på fra tredje mellomtid og ut.

I mål var han 19 hundredeler bak Feuz, og da Dressen hadde kjørt i mål var han 27 hundredeler bak den tyske vinneren.

32-åringen sier de isete og harde forholdene ikke var i hans favør.

– Det er fryktelig jevnt, og med et par feil av meg så holder det ikke. De forholdene vi kjører på i Kvitfjell i dag, er veldig ulikt hvordan det pleier å være. For min del er jeg ganske fornøyd, for på så isete og urolige forhold er jeg ikke blant de bedre.

Aleksander Aamodt Kilde ligger på en foreløpig 17.-plass. Han var i mål 1,58 sekunder bak Dressen.

(©NTB)

[email protected]

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]