Oslo 20180310. Mannskaper fra nødetatene ved et T-banetog på Besserud stasjon på Holmenkollbanen. Det ble kaotiske forhold da mange mennesker skulle ta seg ned fra Holmenkolen etter verdenscuprennet i langrenn lørdag ettermiddag. Politiet fikk melding om at flere personer var påkjørt av T-banen, men det viste seg ikke å stemme. En person hadde falt ned mellom perrongen og sporet, sannsynlig uten å bli alvorlig skadd, i flg politiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  

 To personer skal være alvorlig skadd i en T-bane-ulykke på Voksenlia stasjon på Holmenkollbanen. Fire personer er sendt til legevakten.

Klokken 19.30 opplyste Oslo-politiet en person hadde havnet under T-banen på Voksenlia stasjon på Holmenkollbanen.

«Vedkommende er skadd, men våken. Alle nødetater er på vei», skrev politiet på Twitter. Vedkommende skal være alvorlig skadd og helsepersonell jobber med personen på stedet.

Like etterpå opplyser politiet at også en annen person trolig er alvorlig skadd ettersom vedkommende har fått i seg strøm i forbindelse med hendelsen. De to skadde må tas ut av området med helikopter ettersom det er vanskelig å komme seg inn i området med ambulanse. Ytterligere fire personer er sendt til legevakt for kontroll etter å ha fått i seg strøm.

Politiet henstiller om at folk må ta hensyn til kjøretøy fra nødetatene og slippe disse fram.

Politiet fikk tidligere på kvelden melding om at flere personer ble påkjørt av T-banen ved Besserud stasjon i Oslo, men det viste seg å ikke stemme. En person har imidlertid falt mellom perrongen og T-banen.

– Han ble reddet opp av brannvesenet og har nå kun lettere sårskader, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB. Mannen ble kjørt til legevakten for kontroll i ambulanse.

Fullt kaos

Det har hersket fullt kaos både på Frognerseteren og Holmenkollen T-banestasjoner etter at Holmenkollen skifestival avsluttet øvelsene lørdag. Besserud stasjon er holdeplassen etter Holmenkollen på vei ned mot sentrum.

Ved Jarbakken skal en jente ha blitt påkjørt, men nødetater slet med å komme fram på grunn av voldsom trafikk. Tilstanden er ikke kjent.

– Nødetatene sliter med å komme fram og det er litt kaotisk nå. Det er mye å henge fingrene i, og vår kapasitet begynner å nærme seg sprengt, sier Jøkling. Politihelikopteret ble sendt opp for å hjelpe til med å holde oversikt over publikums bevegelser.

Litt etter klokken 19 lørdag kveld opplyste politiet at det fortsatt var «store utfordringer» knyttet til alle som er på vei hjem etter at dagens siste øvelse, laghoppingen, var avsluttet.

Fullt kaos

Svært mange mennesker befinner seg i området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkollen, og politiet meldte ved 17-tiden om at gjerder rives ned og at folk slåss både med hverandre og med politiet.

– Vi har en del folk der oppe i forbindelse med arrangementet og de meldte tilbake til oss rett etter klokka 17 at det hersket fullstendig kaos på de to T-banestasjonene. Det er store folkemengder der og folk slåss innbyrdes, er aggressive mot politiet, hopper ut i sporet og står foran T-banevognene, sier Tor Jøkling.

Folk besvimte

Folk skal ha besvimt inne i mengden og det var tendenser til panikk. Politiet sendte derfor opp flere enheter til området.

Ifølge politiet skal flere personer ha tatt seg ned i T-banesporet og begynt å gå ned mot sentrum.

Mange av personene som er på vei hjemover er ifølge politiet å betrakte som overstadig berusede, og oppfører seg dårlig og svært ufint både mot polititjenestemenn, vektere og andre publikummere.

Situasjonen er så kaotisk at Sporveien T-banen vurderte å slå av strømmen på linjene inntil politiet har fått kontroll. Etter at ulykken ved Besserud skjedde ble strømmen da også tatt.

Slo av strømmen

– Vi måtte ta strømmen av sikkerhetsmessige årsaker og T-banen er derfor stengt mellom Frognerseteren og Majorstuen, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien til NTB.

Han sier at situasjonen ble oppfattet så alvorlig og uhåndterlig at de ikke hadde noe annet valg

– Det er dessverre veldig mange mennesker som oppfører seg på en merkelig måte. Vi vurderer fortløpende om det er forsvarlig å kjøre. Det farligste er jo strømmen i sporet, sier Asperud, som ikke kan huske at det har vært så ille før.

Litt før klokken 19 lørdag kveld var T-banen fortsatt ikke satt i gang fordi flere personer på nytt hadde tatt seg ned i T-banesporet for å gå mot sentrum, men var åpent for trafikk fram til ulykken på Voksenlia.

NTB

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]