Oslo 20170422. Utenfor landsmøtesalen hadde Natur og Ungdom satt opp plakat for vern av Lofoten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere av Arbeiderpartiets fylkeslag sa i helgen nei til konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

I en uttalelse fra Oppland Ap heter det at «vi må bevare de mest sårbare naturområdene vi har.»

– Derfor mener Oppland Arbeiderparti at det ikke skal konsekvensutredes i feltene Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2,skriver fylkeslaget.

annonse

Ifølge Sunnmørsposten sa et klart flertall på fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal Ap nei til konsekvensutredning av oljefeltene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, samt på Møreblokkene.

Ifølge Natur og Ungdom snudde i helgen også Hedmark Ap om konsekvensutredning av olje i nord, og miljøorganisasjonen håper det kan være et vendepunkt på gang i norsk oljepolitikk.

– Flere og flere ser at oljen i disse områdene må ligge, sier Natur og Ungdoms leder Gaute Eiterjord.

Trass i sterk motstand fra AUF vedtok Aps landsmøte i fjor vår å gå for delvis konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon