Oslo 20170422. Utenfor landsmøtesalen hadde Natur og Ungdom satt opp plakat for vern av Lofoten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Flere av Arbeiderpartiets fylkeslag sa i helgen nei til konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

I en uttalelse fra Oppland Ap heter det at «vi må bevare de mest sårbare naturområdene vi har.»

– Derfor mener Oppland Arbeiderparti at det ikke skal konsekvensutredes i feltene Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2,skriver fylkeslaget.

annonse

Ifølge Sunnmørsposten sa et klart flertall på fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal Ap nei til konsekvensutredning av oljefeltene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, samt på Møreblokkene.

Ifølge Natur og Ungdom snudde i helgen også Hedmark Ap om konsekvensutredning av olje i nord, og miljøorganisasjonen håper det kan være et vendepunkt på gang i norsk oljepolitikk.

– Flere og flere ser at oljen i disse områdene må ligge, sier Natur og Ungdoms leder Gaute Eiterjord.

Trass i sterk motstand fra AUF vedtok Aps landsmøte i fjor vår å gå for delvis konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]